[BREAKFAST] Femeile au voie pentru prima dată să participe la „festivalul dezbrăcaților”. Care este motivul pentru care bărbații se împing dezbrăcați

CoolNews, NEWS
share

Femeilor din Japonia li s-a permis pentru prima dată să participe la „festivalul dezbrăcaților”, ceremonia tradițională Hadaka Matsuri din Inazawa, unde mii de bărbați îmbrăcați sumar, doar cu șosete, bandane și o pânză care le acoperă zonele intime, se împing între ei pentru a alunga spiritele rele, transmite The Guardian.

Femeilor din Japonia li sa permis să participe la o ceremonie antică, hadaka matsuri, cunoscută ca „festivalul dezbrăcaților”, pentru prima dată în istoria evenimentului din Inazawa, dar cu câteva reguli. În fiecare lună februarie, mii de bărbați îmbrăcați sumar iau parte la hadaka matsuri, ceremonie care are loc la un altar șintoist din Inazawa, un oraș din centrul Japoniei, pentru a alunga spiritele rele în anul care vine.

Festivalul a fost interzis femeilor de când a avut loc pentru prima dată în oraș în urmă cu aproximativ 1.250 de ani, dar organizatorii de anul acesta vor permite unui grup de aproximativ 40 de femei să participe pe 22 februarie, potrivit rapoartelor presei japoneze.

Femeile, care trebuie să vină complet îmbrăcate, vor face ofrande rituale de iarbă de bambus, dar nu vor participa la punctul culminant al festivalului, în care bărbații îmbrăcați doar în fundoshi – un tip de pânză tradițională – șosete tabi și bandane hachimaki se ciocnesc între ei, în timp ce încearcă să-și transfere ghinionul unui „om ales” atingându-l înainte de a se retrage în siguranța altarului.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Femeile preferă animalele. Ce le-a îndemnat să ia această decizie?

De ce preferă femeile să stea mai mult cu animalele de companie decât cu oamenii? Pentru că s-au sat...

[BREAKFAST] Un șobolan a ținut la sol un avion Airbus, timp de trei zile

Compania aeriană naţională din Sri Lanka a anunţat marţi că șobolanul a provocat întârzierea mai mul...

[BREAKFAST] Ce determină trei sferturi dintre bărbaţi să regrete că s-au căsătorit?

Regreţi că te-ai căsătorit? Fericirea nunţii durează până când oamenii încep să se întrebe dacă au l...