[BREAKFAST] Femeile ajung să facă mai multe treburi casnice, deoarece bărbații sunt „incapabili” să vadă mizeria

CoolNews, NEWS
share

Oamenii de știință au descoperit că bărbații nu văd mizeria la fel ca femeile, dar aceasta nu este o scuză pentru bărbați să nu facă nimic – deoarece cercetătorii au spus că bărbații trebuie să-și schimbe percepțiile.

Nimănui nu îi place în mod deosebit să facă treburile casnice, dar, din păcate, trebuie făcut dacă vrei să păstrezi o casă ordonată. Cele mai multe cupluri vor încerca să împartă treburile în mod egal, atribuindu-și sarcini pe care celuilalt nu le place prea mult.

Cu toate acestea, uneori, femeile pot ajunge să simtă că suportă mai mult povara și se dovedește că acest lucru ar putea fi foarte bine, așa cum au dezvăluit filozofii Tom McClelland și Paulina Sliwa de la Universitatea din Cambridge. Cei doi au împărtășit rezultatele studiului lor recent asupra muncii casnice inegale, care a descoperit că bărbații își văd casele foarte diferit de femei.

Într-un articol publicat pe site-ul The Conversation, McClelland și Sliwa au explicat:

Rezultatele studiului nostru recent sugerează că bărbații și femeile sunt instruiți de societate să vadă diferite posibilități de acțiune atunci când se uită la mizeria din casa lor. Credem că această perspectivă ar putea ajuta. Cuplurile heterosexuale împart și treburile mai egal, dar este important să înțelegem cauzele principale ale problemei. Potrivit unui concept din psihologie numit „teoria affordance”, atunci când ne uităm la obiecte și situații vedem posibilități de acțiuni. Când te uiți la un măr, nu îl vezi doar ca roșu și strălucitor, îl vezi ca comestibil.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...