[BREAKFAST] Femei vs. bărbați la volan. Cine e mai tupeist în trafic

CoolNews, NEWS
share

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit, în cadrul unei emisiuni, despre modul în care femeile și bărbații se comportă la volan.

„În ceea ce privește psihologia conducătorului auto, din toată experiența noastră și testele pe care le-am făcut noi, concluzia e că din punct de vedere al simțului mașinii, al talentului și îndemânării este egalitate perfectă între bărbați și femei.

Doar că bărbații sunt mai deciși și mai siguri pe ei, iar femeile sunt mai timide. Atunci când ajung în situații limită, însă, stăpânesc mașina la fel de bine sau la fel de puțin bine și unii, și alții. Femeile fac parte din cursanții noștri care trebuie ridicați, în sensul în care gradul lor de încredere trebuie ridicat, pentru că pot să facă lucruri cu mașina, dar ele nu cred că pot, nu au acel tupeu sau acea obrăznicie ori agresivitate. Bărbatul e mai agresiv, mai puternic, se sperie mai greu.

Femeia, în general, e mai timidă – desigur, sunt și excepții – și problema e că trebuie să ridicăm gradul de încredere al unui cursant femeie, pentru că poți să faci accident și din prea multă timiditate. De exemplu, îți sare un copil în față și tu nu apeși agresiv pedala de frână sau nu tragi de volan din cauza fricii. Accidentul nu îl produce doar cel foarte plin de el, ci și cel care nu are curajul să facă o manevră la limită atunci când trebuie să o facă.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Țara în care bărbații sunt încurajați cu bani pentru a face copii. Pot primi până la 730...

Într-o încercare de a combate scăderea ratei natalității, Coreea de Sud a introdus o măsură inedită ...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...