Confidenţialitate

[BREAKFAST] Faimosul restaurant plutitor Jumbo din Hong Kong s-a scufundat. Acesta a fost folosit inclusiv într-un film Bond

CoolNews, NEWS
share

Un restaurant plutitor care a fost un faimos monument din Hong Kong s-a scufundat, la câteva zile după ce a fost tras din port, acolo unde a funcționat timp de aproape 50 de ani, transmite BBC. Restaurantul Jumbo s-a răsturnat în Marea Chinei de Sud în timp ce se deplasa către o locație secretă, a transmis compania mamă.

Compania Aberdeen Restaurant Enterprises spune că este „foarte tristă din cauza incidentului” dar că niciun membru al echipajului nu a fost rănit. Restaurantul s-a închis în martie 2020 la începutul pandemiei de Covid-19. Este estimat că mai mult de 3 milioane de vizitatori au mâncat din bucătăria sa cantoneză în cursul anilor, inclusiv Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Tom Cruise și Richard Branson.

A apărut în câteva filme – inclusiv într-unul din filmele Bond – însă pandemia a dat o lovitură fatală afacerii când restaurantele în general se închideau. Ingineri marini au fost angajați pentru a verifica restaurantul plutitor înainte de călătorie iar „toate aprobările relevante” au fost obținute, spun proprietarii.

Vasul trebuia să stea într-o locație care nu a fost dezvăluită în timp ce aștepta un nou operator. Însă s-a scufundat duminică lângă Insulele Paracel după ce „a întâmpinat condiții adverse” și a început să ia apă, a spus Aberdeen Restaurant Enterprises. „Adâncimea apei de la fața locului este de peste 1.000 de metri, făcând extrem de dificilă munca de salvare”, a adăugat compania.
Deși pandemia a reprezentat ultima lovitură pentru restaurant, acesta s-a confruntat cu probleme financiare mai mulți ani. Operatorul Melco International Development a spus luna trecută că încă din 2013 afacerea nu mai era profitabilă și avea pierderi mari.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Un designer japonez a escaladat în costum unul dintre cei mai înalți munți din lume

Îmbrăcat într-un costum fabricat din materiale proprii, creatorul de modă Nobutaka Sada, 49 de ani, ...

[BREAKFAST] O femeie a cheltuit 12.500 de euro pentru examenele auto. Și-a luat permisul după 960 de...

Cha Sa-soon este femeia care a cheltuit 12.500 de euro pentru a-și obține permisul auto, reușind abi...

[BREAKFAST] Un român a fost prins cu patru oi și un miel pe bancheta din spate a mașinii, la un filt...

Polițiștii belgieni care joi au verificat un vehicul suspect au avut o surpriză de proporții atunci ...