[BREAKFAST] Doi români au furat peste 80.000 de euro din bancomate cu furculița. Ce s-a întâmplat cu aceștia

CoolNews, NEWS
share

Doi români au fost arestați și condamnați în Franța, după ce au furat peste 80.000 de euro din bancomate, cu ajutorul unei metode care i-a surprins pe polițiștii francezi. Ei se foloseau un dispozitiv asemănător cu o furculiță. Alți doi sunt căutați de autoritățile franceze. 

În lumea infractorilor, există cei care abordează tehnici și inovații tehnologice avansate. În contrast, există hoții care preferă metodele artizanale „tradiționale”. Este clar că cei doi tineri recent reținuți de forțele de securitate din Val-de-Marne se încadrează în această a doua categorie.

Într-o eră în care infractorii cibernetici pot pătrunde în sisteme informatice folosind telefoanele lor pentru a obține combustibil gratuit, acești indivizi au adoptat o abordare surprinzător de simplă pentru a ataca bancomatele.

De fapt, acești hoți foloseau furculițe. Până acum, au avut loc două arestări. Cu toate acestea, un cvartet care a activat din luna mai a anului trecut a comis aproximativ 100 de jafuri, cu un prejudiciu estimat la peste 80.000 de euro.

Metoda lor se caracteriza printr-o combinație de ingeniozitate și simplitate. Acționau la finalul zilei, profitând de închiderea sucursalelor bancare. După o retragere inițială minimă folosind un card de debit, aceștia introduceau un obiect în locașul banilor.

Acest obiect, asemănător cu o furculiță, împiedica retragerile ulterioare. Deși aparatul elibera bancnotele solicitate, acestea rămâneau inaccesibile clienților care veneau după cei doi români.

Practic, bancnotele erau blocate între seiful blindat al bancomatului și ieșire. Conaționalii noștri reveneau apoi în primele ore ale dimineții cu ajutorul unei simple șurubelnite, cu care recuperau toate bancnotele blocate în aparat.

De la localitatea Maisons-Alfort la Champigny-sur-Marne, trecând prin Fontenay-sous-Bois, cvartetul viza numeroase bancomate din departamentul Val-de-Marne. Au fost activi și în Hauts-de-Seine și Seine-Saint-Denis.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Povestea singurului ziar din lume care apare doar o dată la patru ani. "Chioșcurile au c...

Singurul ziar din lume care apare o dată la patru a revenit în chioșcurile din Franța, odată cu lans...

[BREAKFAST] „Grăsimea Fericită” atacă bărbații după căsătorie. Rata de obezitate crește cu 2,5%...

Un fenomen numit „Grăsime Fericită” atacă bărbații după căsătorie, arată mai multe studii efectuate ...

[BREAKFAST] Tradiţii şi superstiţii pentru 29 februarie. Ce să nu faci în această zi care apare odat...

În pragul datei de 29 februarie, toată lumea se pregătește pentru un eveniment rar ce se produce oda...