[BREAKFAST] ChatGPT a fost detronat! Un alt bot poate parcurge o carte în mai puțin de un minut dar are și abilitatea să mimeze inteligența emoțională

CoolNews, NEWS
share

Youtuberi, consultanți în tehnologie, angajați ai companiilor de IT și oameni pur și simplu pasionați de universul inteligenței artificiale au testat aplicația care îi face concurență lui ChatGPT. Unii dintre ei preferă softul Claude, alții rămân la ChatGPT.

Mulți susțin însă că ambele aplicații pun pe masă avantaje, dar și aspecte negative.  Ambele softuri au abilitatea de-a răspunde la întrebări din varii domenii folosind o serie de surse online și de-a crea conținut creativ, poezii, de pildă. Dar există, totuși, diferențe în ce privește rezultatele obținute.

Claude poate să citească în mai puțin de un minut aproximativ 75.000 de cuvinte, în timp ce ChatGPT se limitează la 3000. Consultantul IT din Madrid a explicat ce înseamnă asta: cam 75.000 de cuvinte au cărțile „Frankenstein” de Mary Shelley și „Harry Potter și Piatra Filozofală” de J.K. Rowling.  „De exemplu, am văzut recent un videoclip în care i-au dat lui Claude un podcast de cinci ore și a fost capabil nu numai să rezume întregul podcast în doar câteva cuvinte, ci și să evidențieze anumite lucruri spuse. Aceasta este soluția pentru studenți, avocați, cercetători și pentru oricine trebuie să parcurgă o mulțime de date”.

Softul Claude e capabil și să analizeze informațiile prin care trece, au explicat pe site-ul lor cei de la Anthropic. Au încărcat în aplicație romanul „Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald, au modificat o informație în text, i-au pus o întrebare despre asta și au primit un răspuns corect în 22 de secunde.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...