[BREAKFAST] ChatGPT a fost detronat! Un alt bot poate parcurge o carte în mai puțin de un minut dar are și abilitatea să mimeze inteligența emoțională

CoolNews, NEWS
share

Youtuberi, consultanți în tehnologie, angajați ai companiilor de IT și oameni pur și simplu pasionați de universul inteligenței artificiale au testat aplicația care îi face concurență lui ChatGPT. Unii dintre ei preferă softul Claude, alții rămân la ChatGPT.

Mulți susțin însă că ambele aplicații pun pe masă avantaje, dar și aspecte negative.  Ambele softuri au abilitatea de-a răspunde la întrebări din varii domenii folosind o serie de surse online și de-a crea conținut creativ, poezii, de pildă. Dar există, totuși, diferențe în ce privește rezultatele obținute.

Claude poate să citească în mai puțin de un minut aproximativ 75.000 de cuvinte, în timp ce ChatGPT se limitează la 3000. Consultantul IT din Madrid a explicat ce înseamnă asta: cam 75.000 de cuvinte au cărțile „Frankenstein” de Mary Shelley și „Harry Potter și Piatra Filozofală” de J.K. Rowling.  „De exemplu, am văzut recent un videoclip în care i-au dat lui Claude un podcast de cinci ore și a fost capabil nu numai să rezume întregul podcast în doar câteva cuvinte, ci și să evidențieze anumite lucruri spuse. Aceasta este soluția pentru studenți, avocați, cercetători și pentru oricine trebuie să parcurgă o mulțime de date”.

Softul Claude e capabil și să analizeze informațiile prin care trece, au explicat pe site-ul lor cei de la Anthropic. Au încărcat în aplicație romanul „Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald, au modificat o informație în text, i-au pus o întrebare despre asta și au primit un răspuns corect în 22 de secunde.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...