Confidenţialitate

[BREAKFAST] Cele mai cunoscute superstiții legate de 1 martie. Ce e bine să faci la început de martie pentru un an prosper

CoolNews, NEWS
share

Prima zi de primăvară este însoțită, din cele mai vechi timpuri, de superstiții pe care oamenii obişnuiau să le respecte cu sfințenie.

Chiar dacă, în zilele noastre, aceste superstiţii de Mărţişor sunt din ce în ce mai puţin respectate, există în continuare zone în care oamenii cred cu tărie că încălcarea acestor „reguli nescrise” le va aduce ghinion.

Se spune că cel sau cea care, de 1 Martie, îşi pune la mână mărţişorul (cele două şnururi, alb şi roşu) şi îl poartă până la 9 martie (în unele zone, mărţişorul se poartă toată luna martie, până la Florii sau până când vedeţi un copac înflorit) va avea noroc tot anul.

Desigur, în această perioadă nu trebuie să daţi deloc jos aţa de la mână. Mărţişorul nu se aruncă la gunoi, nici după ce a „expirat” perioada de purtare, pentru că asta aduce ghinion. După ce nu vreţi să îl mai purtaţi, el se leagă de un copac sau chiar de un trandafir (aflat în pământ).

Mărţişorul se leagă într-un singur nod şi te apără, în perioada în care îl porţi, de ghinioane. Pe 1 Martie se alege „baba”, care îţi arată cum va fi vremea, pentru fiecare, tot anul: senină, posomorâtă, luminoasă…

Mamele care pun Mărţişor în piept sau la mâna copilului lor trebuie să aibă grijă să nu fie văzute de o femeie însărcinată. Se spune că dacă această superstiţie nu este respectată, bebeluşul se va naşte cu un semn.

În prima zi a lunii martie se spune că este bine să consumi vin roșu, pentru a avea un an plin de prosperitate.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Un român a fost prins cu patru oi și un miel pe bancheta din spate a mașinii, la un filt...

Polițiștii belgieni care joi au verificat un vehicul suspect au avut o surpriză de proporții atunci ...

[BREAKFAST] Găsirea pisicii dispărute: Cum a fost folosit Tinder într-o misiune neobișnuită de căuta...

Erin Johansen a creat „profiluri de întâlnire” pentru pisica ei Ruby pe Tinder, dar și pe site-ul sp...

[BREAKFAST] Un criminal a fost prins după ce un papagal i-a repetat constant numele

Criminalul și complicele său au fost identificați și arestați cu ajutorul unui papagal de companie, ...