[BREAKFAST] Cel mai vechi sărut din lume. Când a avut loc, de fapt și cine a dat „startul”

CoolNews, NEWS
share

În prezent, este un lucru foarte obișnuit să vedem persoane care se sărută în locuri publice. Chiar dacă până acum se credea că sărutul a apărut în urmă cu peste trei milenii, noile date arată că cel mai vechi sărut ar fi putut avea loc în urmă cu 4.500 de ani.

Un nou articol plasează cel mai vechi sărut romantic înregistrat cu aproximativ 1.000 de ani înainte de data cunoscută anterior de majoritatea experților, iar acesta a avut loc în Orientul Mijlociu. Cercetătorii au găsit noi dovezi ale săruturilor în tăblițe de lut din Mesopotamia Antică, în prezent, Irak și Siria.

În comparație cu prezentul, în care de cele mai multe ori, sărutul are loc înainte ca partenerii să ajungă în dormitor, vechile texte în limba sumeriană arată că sărutul ar fi fost o activitate care ar fi avut loc după actul sexual, fiind savurat la sfârșitul acestuia.

Mai departe, pare că anumite lucruri nu s-au schimbat prea mult de atunci, având în vedere că textul mai descrie și povestea unei femei căsătorite care aproape „și-a pierdut capul” din cauza sărutului primit de la un alt bărbat decât soțul ei.

Contribuția celei din urmă include și descrierea unei teorii potrivit căreia săruturile romantice, de care se bucură și specia bonobo, ar fi putut evolua pentru a determina cât de sănătos era un partener. Acest lucru îl putea afla de aproape în funcție de mirosul respirației potențialului partener.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Ambii piloți ai unui avion de linie au adormit în timpul zborului. Unde a ajuns aeronava...

Atât pilotul cât și copilotul avionului companiei Batik Air au dormit simultan pentru aproximativ 28...

Karmen și Andrei Bănuță au adus Ring Ding Ding LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

[BREAKFAST] Oficial ne merge bine, dar declarăm că NU! Peste 70% din români cred că lucrurile în țar...

Oficial ne merge bine, dar declarăm că NU! Peste 70% din români cred că lucrurile în țară merg înt&g...