[BREAKFAST] Cel mai vechi sărut din lume. Când a avut loc, de fapt și cine a dat „startul”

CoolNews, NEWS
share

În prezent, este un lucru foarte obișnuit să vedem persoane care se sărută în locuri publice. Chiar dacă până acum se credea că sărutul a apărut în urmă cu peste trei milenii, noile date arată că cel mai vechi sărut ar fi putut avea loc în urmă cu 4.500 de ani.

Un nou articol plasează cel mai vechi sărut romantic înregistrat cu aproximativ 1.000 de ani înainte de data cunoscută anterior de majoritatea experților, iar acesta a avut loc în Orientul Mijlociu. Cercetătorii au găsit noi dovezi ale săruturilor în tăblițe de lut din Mesopotamia Antică, în prezent, Irak și Siria.

În comparație cu prezentul, în care de cele mai multe ori, sărutul are loc înainte ca partenerii să ajungă în dormitor, vechile texte în limba sumeriană arată că sărutul ar fi fost o activitate care ar fi avut loc după actul sexual, fiind savurat la sfârșitul acestuia.

Mai departe, pare că anumite lucruri nu s-au schimbat prea mult de atunci, având în vedere că textul mai descrie și povestea unei femei căsătorite care aproape „și-a pierdut capul” din cauza sărutului primit de la un alt bărbat decât soțul ei.

Contribuția celei din urmă include și descrierea unei teorii potrivit căreia săruturile romantice, de care se bucură și specia bonobo, ar fi putut evolua pentru a determina cât de sănătos era un partener. Acest lucru îl putea afla de aproape în funcție de mirosul respirației potențialului partener.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Fiicele cele mai mari ale lui Sylvester Stallone, Sistine și Sophia, au dezvăluit că tatăl lor este ...

Surorile au spus că Sylvester este destul de implicat în viața lor amoroasă deoarece au dezvăluit că...

[BREAKFAST] Un câine a mers 65 de km pentru a se întoarce la familia sa. Noul stăpân l-a căutat 27 d...

Patrupedul, dat iniţial spre adopţie, a fost atât de disperat să ajungă înapoi acasă, încât a călăto...

Salariu de 100 de dolari/oră pentru a sta toată ziua pe TikTok. Cum poți aplica

O agenție de influencer marketing profită de utilizatorii de social media pentru TikTok și oferă o o...