Confidenţialitate

[BREAKFAST] Cea mai scumpă lămâie din lume se vinde în Albania cu 87 de euro pe kilogram – Ce face această lămâie atât de specială?

CoolNews, NEWS
share

Cel mai scump soi de lămâi din lume este cultivat și în orașul Lushnja din centrul Albaniei, a relatat Radioteleviziunea albaneză. Soiul, care poartă numele de „caviar de lămâie” este originar din Australia și se vinde cu 87 de euro pe kilogram atunci când este comandat în restaurante celebre, scrie alephnews.ro.

Lushnia este singura zonă în care soiul special de microcitrice australiene s-a adaptat solului și climei. Fermierul Clodian Hida a început să cultive primele lămâi din această specie în urmă cu cinci ani, într-un sat de lângă Lushnja, iar recolta a fost savurată inițial de el și de familia sa. Hida a plantat 270 de rădăcini a trei soiuri de „lămâi de caviar”.

Acest soi de lămâi este foarte căutat pe piața externă, în special în Italia și Franța, notează Radioteleviziunea albaneză. „Lămâia caviar” se deosebește de lămâile tradiționale prin faptul că nu se stoarce sucul, ci se îndepărtează partea cărnoasă a fructului, care este făcută din fibre.

Lămâia este folosită în diverse salate, preparate din pește și pentru a face deserturi. Restaurantele albaneze încă nu folosesc acest soi de lămâi din cauza prețului ridicat de pe piață, adaugă mass-media.

Articole similare

[BREAKFAST] Un român a fost prins cu patru oi și un miel pe bancheta din spate a mașinii, la un filt...

Polițiștii belgieni care joi au verificat un vehicul suspect au avut o surpriză de proporții atunci ...

[BREAKFAST] Găsirea pisicii dispărute: Cum a fost folosit Tinder într-o misiune neobișnuită de căuta...

Erin Johansen a creat „profiluri de întâlnire” pentru pisica ei Ruby pe Tinder, dar și pe site-ul sp...

[BREAKFAST] Un criminal a fost prins după ce un papagal i-a repetat constant numele

Criminalul și complicele său au fost identificați și arestați cu ajutorul unui papagal de companie, ...