[BREAKFAST] Cea mai bătrână dansatoare din buric din Marea Britanie: „Dansul m-a ținut într-o formă încât nimeni nu-mi crede vârsta”.

CoolNews, NEWS
share

Cea mai bătrână dansatoare din buric din Marea Britanie spune că încă mai poate dansa la 82 de ani. De fapt, Tina Hobin crede că acesta este secretul pentru o viață lungă și sănătoasă.

De o jumătate de secol ea învață femeile acest dans străvechi și nu are de gând să renunțe încă la țambalurile de mână și la centura cu monede. Bunicuța a început să danseze din buric în 1973 și s-a îndrăgostit atât de mult de dansul din buric, încât de atunci își mișcă șoldurile și trunchiul.

Tina, care este cea mai bătrână dansatoare din buric profesionistă din țară, spune că această disciplină a ajutat mii de femei să depășească diverse probleme de sănătate de-a lungul anilor. Ea crede că dansul din buric are multiple beneficii pentru sănătatea fizică și mentală – inclusiv pentru endometrioză, sarcini sigure, infertilitate și dureri de spate. Tina Cleobury Mortimer susține că poate ajuta și în probleme personale.

În cei 49 de ani de când este instructor, a ajutat femei să depășească divorțuri și rupturi de relații. Această mamă a trei copii crede că nu ești niciodată prea bătrână pentru a învăța „dansul sacru” și dorește, de asemenea, să schimbe percepția „sexualizată” a dansului din buric. Ea a vizitat de mai multe ori Egiptul și Marocul pentru a învăța despre originile acestei forme de artă și spune că va continua să danseze până când nu va mai putea dansa.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Fraţii Tate, reţinuţi, pentru 24 de ore, în noaptea de luni spre marţi

Fraţii Tate au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, în noaptea de luni spre marţi, scrie BBC. Frații Tat...

[BREAKFAST] Ambii piloți ai unui avion de linie au adormit în timpul zborului. Unde a ajuns aeronava...

Atât pilotul cât și copilotul avionului companiei Batik Air au dormit simultan pentru aproximativ 28...

Karmen și Andrei Bănuță au adus Ring Ding Ding LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...