[BREAKFAST] Care este ţara unde statul construieşte un oraş de 1.000 de kilometri pătraţi în care mergi stresat şi te întorci zen

CoolNews, NEWS
share

Statul sud-african Buthan construiește de la zero orașul de 1.000 de kilometri pătrați numit Mindfulness City. Acesta este locul unde mergi stresat și te intorci zen ca Buddha.

Orașul va acoperi aproximativ 2,5% din suprafața țării, ceea ce înseamnă o suprafață mai mare decât cea a țării Singapore. Gelephu Mindfulness City, așa cum e numit va servi drept centru economic și poartă de acces pentru turiști către restul țării.

Planul orașului e să fie construit dintr-o serie de 11 poduri locuibile așezate în formă de panglică. Orașul va dispune de toate facilitățile necesare: aeroport internațional, universitate, unitate de îngrijire a sănătății pentru medicina orientală și occidentală, seră hidroponică, centru cultural, centru spiritual, piață pentru bunuri locale și un baraj hidroelectric.

„Orașul Mindfulness este unic pentru că acordă prioritate nu doar dezvoltării economice, ci și bunăstării personale a fiecărui locuitor,” anunță dezvoltatorul proiectului.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Femeile preferă animalele. Ce le-a îndemnat să ia această decizie?

De ce preferă femeile să stea mai mult cu animalele de companie decât cu oamenii? Pentru că s-au sat...

[BREAKFAST] Un șobolan a ținut la sol un avion Airbus, timp de trei zile

Compania aeriană naţională din Sri Lanka a anunţat marţi că șobolanul a provocat întârzierea mai mul...

[BREAKFAST] Ce determină trei sferturi dintre bărbaţi să regrete că s-au căsătorit?

Regreţi că te-ai căsătorit? Fericirea nunţii durează până când oamenii încep să se întrebe dacă au l...