[BREAKFAST] Banii reprezintă principala sursă de conflict pentru 8 din 10 români

CoolNews, NEWS
share

Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. 8 din 10 români spun că banii reprezintă principalul motiv de ceartă în cuplu, iar jumătate dintre ei cred că educația financiară poate întări relația, asta arată un nou studiu.

De ce sunt banii un subiect atât de tensionat într-un cuplu? Și cum gestionăm astfel de conflicte pornite de la bani? Elena Dobre, psiholog: „Banii, din totdeauna au fost monedă de schimb nespusă, atât în interiorul cuplurilor, cât și în interiorul grupurilor mari la sistem național.

Se pot pune în practică frici atunci când lipsa banilor își face apariția și tocmai de aceea ei nu vor spune neapărat de fiecare dată că motivul banilor le vor destrăma cuplurile și teama că viața lor nu va mai fi la fel ca atunci când aveau bani.

Dar din neputința de a comunica, de a spune, de a transmite exact ceea ce simt în legătură cu banii ne conduce și pe cealaltă pistă și anume lipsa educației financiare, care, cu precădere în poporul nostru, nu a avut loc atunci când educația a apărut în familie de când copiii încep să crească. Din punctul meu de vedere, ca terapeut sistemic este normalitate ca cei 2 parteneri să-și țină împreună banii, mai mult decât atât, să se educe unul pe celălalt împreună, adică din punct de vedere financiar.”

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Șase români, alături de cei mai mari miliardari ai lumii în topul Forbes. Cine sunt și ce avere au...

România se mândrește cu prezența a șase miliardari în clasamentul mondial publicat de revista Forbes...

[BREAKFAST] Ambii piloți ai unui avion de linie au adormit în timpul zborului. Unde a ajuns aeronava...

Atât pilotul cât și copilotul avionului companiei Batik Air au dormit simultan pentru aproximativ 28...

Karmen și Andrei Bănuță au adus Ring Ding Ding LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...