[BREAKFAST] Atenție! O nouă metodă de înșelătorie circulă pe internet. Cum funcționează

CoolNews, NEWS
share

O nouă metodă de înșelătorie și-a făcut apariția în mediul online. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că utilizatorii rețelei de socializare Facebook pot să-și piardă accesul la cont dacă accesează un link.

 

Nici persoanele care au pagini oficiale nu scapă de această metodă de înșelătorie, ei fiind, totodată, cei mai afectați. Utilizatorii Facebook pot primi numeroase mesaje de amenințare, existând cazuri în care aceștia au primit zeci de mesaje într-o singură oră.

„Contul dumneavoastră de Facebook încalcă politicile de securitate a informațiilor”, este unul dintre mesajele primite de mulți utilizatori. După ce hackerii au obținut accesul la cont, ei utilizează numele de utilizator pentru a trimite și altor persoane mesajele cu conținut fals sau de amenințare.

„Linkul te redirecţionează, de cele mai multe ori, către pagini de phishing în care tu, dacă îţi introduci datele de autentificare la contul de Facebook, ajung în posesia atacatorilor”, a atras atenția Mihai Rotariu, DNSC. Înșelătoria nu se oprește aici. Pentru a își recăpăta contul de Facebook, internauților li se cere să plătească o anumită sumă. Însă, indiferent dacă răscumpărarea este achitată, nu există nicio certitudine că utilizatorii poate avea din nou acces la cont.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Ambii piloți ai unui avion de linie au adormit în timpul zborului. Unde a ajuns aeronava...

Atât pilotul cât și copilotul avionului companiei Batik Air au dormit simultan pentru aproximativ 28...

Karmen și Andrei Bănuță au adus Ring Ding Ding LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

[BREAKFAST] Oficial ne merge bine, dar declarăm că NU! Peste 70% din români cred că lucrurile în țar...

Oficial ne merge bine, dar declarăm că NU! Peste 70% din români cred că lucrurile în țară merg înt&g...