[BREAKFAST] Amenzi de până la 2.500 de lei pentru un gest pe care mulți îl consideră admirabil. Oamenii spun că legea este aberantă

CoolNews, NEWS
share

Zicala „nicio faptă bună nu scapă nepedepsită” pare că este cât se poate de reală, mai ales pentru cei care locuiesc la bloc. Se pot primi amenzi de până la 2.500 de lei pentru un gest pe care mulți îl consideră admirabil. Ce nu au voie locatarii să facă în fața scării, oamenii spun că legea este aberantă.

Pentru foarte mulți români, curățenia de primăvară include și înfrumusețarea spațiilor verzi din jurul blocului în care locuiesc. Un gest admirabil, dar care le-ar putea aduce sancțiuni usturătoare, dacă nu au o autorizație specială.

Pare greu de crezut, însă mai multe orașe din România au adoptat un regulament ce vizează anumite măsuri de gospodărire a municipiului și care enumeră și ce este permis și interzis pe spațiul public. Cei care nu respectă normele pot primi amenzi în valoare de până la 2.500 de lei.

Un exemplu este orașul Galați. Acolo, Consiliul Local a adoptat un astfel de regulament. Potrivit prevederilor, oamenilor nu le este permis să distrugă, să facă grătare sau să crească animale (excepție fac cele de companie) pe spațiul public. Noutatea este faptul că se restricționează grădinăritul.

Se precizează că „plantarea pe domeniul public şi în aliniamentele stradale, de arbori şi arbuşti fructiferi de orice fel, este strict interzisă”.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...