[BREAKFAST] Ambii piloți ai unui avion de linie au adormit în timpul zborului. Unde a ajuns aeronava

CoolNews, NEWS
share

Atât pilotul cât și copilotul avionului companiei Batik Air au dormit simultan pentru aproximativ 28 de minute, în timp ce zburau din insula Sulawesi către capitala Jakarta, cu un Airbus A320.

Unul dintre piloți nu se odihnise suficient în noaptea dinaintea zborului, potrivit unui raport al agenției pentru siguranța aviației din Indonezia. Incidentul a dus la o serie de erori de navigație, dar cei 153 de pasageri ai Airbus-ului A320 și cei patru însoțitori de zbor au fost nevătămați în acest incident, potrivit AFP.

La aproximativ o jumătate de oră de la decolare, căpitanul a cerut permisiunea de la secundul său să se odihnească pentru o vreme. Copilotul a preluat apoi comanda aeronavei, dar a adormit și el, fără să vrea, se arată în raport.

Copilotul avea doi gemeni de o lună. Soția lui a avut grijă de copii, iar el a ajutat cât timp era acasă”, se mai arată în raport.

La câteva minute după ultima transmisie înregistrată de copilot, centrul de control din Jakarta a încercat să contacteze aeronava. Nu a primit niciun răspuns.

La 28 de minute după ultima transmisie înregistrată, pilotul s-a trezit și și-a dat seama că secundul său dormea și că aeronava nu se afla pe traiectoria de zbor corectă. L-a trezit imediat pe colegul său, a răspuns la apelurile de la Jakarta și a corectat traiectoria de zbor, se arată în raport. Avionul a aterizat în siguranță după acest incident.

Autoritățile de la Jakarta nu au făcut publice identitățile piloților, dar au transmis că ambii sunt indonezieni cu vârstele de 32 și 28 de ani.

Agenția pentru siguranța aviației a îndemnat Batik Air să creeze proceduri detaliate pentru a efectua verificări adecvate și regulate, încât să se asigure că piloții și echipajul sunt odihniți înainta zborurile lor.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Pasagerul unui avion a inceput să umble dezbrăcat pe culoar. Ce a urmat

Un incident neobișnuit a perturbat un zbor intern în Australia, ducând la arestarea unui bărbat care...