Confidenţialitate

Boris Johnson a anunțat că va demisiona. Marea Britanie, fără prim-ministru

CoolNews, NEWS
share

Boris Johnson își va anunța demisia joi, 7 iulie 2022, din funcția de premier al Marii Britanii, conform surselor guvernamentale, după ce a fost abandonat de miniștri și de oficiali din interiorul Partidului Conservator care i-au transmis că nu se mai potrivește cu valorile Guvernului. Cu 8 miniștri, inclusiv 2 secretari de stat, care au demisionat în ultimele 2 ore, Boris Johnson a rămas izolat și fără putere, așa că inevitabil a făcut un pas înapoi, scrie Reuters, citat de europafm.ro

Boris Johnson a anunțat că demisionează, dar vrea să rămână premier până la alegerea unui nou lider conservator la toamnă. Practic, Boris Johnson a anunțat că pleacă de la șefia Partidului Conservator, iar din funcția de prim-ministru acceptă să plece din toamna anului 2022.

Palatul Buckingham a refuzat joi dimineață să comenteze dacă Regina Marii Britanii a discutat cu Boris Johnson, relatează PA Media.

Regina se află la Castelul Windsor, iar circulara Curții a consemnat că aceasta a avut miercuri seara audiența săptămânală prin telefon cu Johnson.

Până în prezent, numărul plecărilor din cabinet se apropie de 40. Potrivit unui sondaj dat publicităţii ieri, 72% dintre britanici consideră că prim-ministrul ar trebui să demisioneze.

Deja slăbit după scandalul petrecerilor ilegale desfăşurate în Downing Street în timpul pandemiei de COVID-19, Boris Johnson a supravieţuit unui vot de neîncredere în propria sa tabără în urmă cu câteva săptămâni, dar presa britanică scrie că e posibilă debarcarea cabinetului pe care îl conduce.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Regele Charles încă mai călătorește cu ursulețul său de pluș din copilărie

Regele Charles încă mai călătorește cu ursulețul său de pluș din copilărie. Doar unui om i-a permis ...

Acuzat de plagiat, ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia

Într-o postare pe Facebook, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat aseară că-și dă demisia. ...

BREAKING NEWS: Regina Elisabeta a II-a în stare gravă. Rudele s-au adunat de urgență la castelul Bal...

Medicii Reginei Elisabeta a II-a „sunt îngrijorați” de sănătatea acesteia și au recomandat să rămână...