Bolt lansează în București serviciul de închiriere trotinete

CoolNews
share

Bolt lansează astăzi serviciul de închiriere de trotinete electrice. În București vor fi folosite noile trotinete electrice construite după un design propriu, creat de inginerii Bolt din Estonia.

Având în vedere perioada în care are loc lansarea, Bolt precizează că dezinfectează zilnic trotinetele și le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini și / sau mănuși atunci când se deplasează cu trotineta.

Utilizatorii care au deja instalată aplicația Bolt vor vedea o pictogramă – trotinetă în aplicație, după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei îi va duce în interfața de închiriere a trotinetelor.

Persoanele care nu au încă aplicația Bolt instalată, o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. Trotineta poate fi deblocată prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația va arăta instrucțiunile de folosire a acesteia și cum să fie parcată în siguranță la final.

Deblocarea trotinetei electrice va costa 0 lei și fiecare minut 0,1 lei. De exemplu, o plimbare de 10 minute, ceea ce este suficient pentru a acoperi câțiva kilometri în oraș, va costa 1 leu.

Trotinetele vor fi amplasate în centrul Bucureștiului, în hub-uri de transport și în alte locuri frecventate precum Piața Unirii, Cișmigiu, Piața Romană, Piața Universității, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău. La sosire, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferință lângă un loc de parcare pentru biciclete.

Trotinetele pot fi lăsate în centrul orașului, în zona marcată pe hartă, în aplicație. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi amendat cu suma de 100 de lei.

Bolt va distribui sute de trotinete în București și va fi gata să crească numărul acestora la cererea utilizatorilor. Trotinetele Bolt sunt dotate cu trackere GPS încorporate pentru a furniza date despre locațiile de preluare și ridicare.

În fiecare dimineață, Bolt va redistribui trotinetele către locurile desemnate.

În București, Bolt va folosi un model de trotinetă personalizat, cu viteza maximă de 25 km / h și care poate merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare. Autonomia reală depinde de utilizare.
Bolt operează în prezent trotinete în 21 de orașe din Europa și se extinde în orașe noi în fiecare săptămână.

Articole similare

Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor în 2026. Bucureştiul a ratat șansa

Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit miercuri la Dublin, înaintea finalei Ligii Europa, şi a stabil...

Andreea Bălan urcă pe scena Sălii Palatului pentru un show emoționant: „Povestea sufletului meu"...

Andreea Bălan pregătește un show inedit iar pe 16 octombrie urcă pe scena Sălii Palatului pentru un ...

ANM: Cod galben și cod portocaliu de vânt puternic și vijelii în 19 județe și în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări Cod galben şi Cod portocal...