BLANCO: TOP 10 piese definitorii pentru curentul Hip-Hop

CoolNews, Muzică, NEWS
share

Carismatic și versatil, BLANCO își arată calitățile de rapper prin versuri puternice și catchy, date în stilurile trap, drill și hip-hop clasic. În primă fază, și-a câștigat statutul de cel mai bun MC din orașul lui natal, Slobozia, iar acum este gata să se afirme ca un lider al generației sale cu albumul său de debut BLANCOMAT. Călătoria lui BLANCO a început în liceu, iar de atunci a colaborat cu unele dintre cele mai importante nume ale industriei urbane precum Marko Glass & Bvcovia, IDK, OG Eastbull, Aerozen, Berechet, iar lista poate continua. BLANCO se bucură de sprijinul Def Jam Recordings România, cel mai nou label de muzică urbană din țara noastră.

 

 

  • Cypher: Vlad Dobrescu, Bean, Vali Umbră, AFO, EZEKIEL, Subsemnatu, Chimie, Flou Rege & DOC

Dintre toate cele enumerate, cypher-ul de pe bloc din 2012 a avut cel mai mare impact asupra mea. Îmi aduc aminte că îl vizionam încontinuu și îmi ziceam că ce fac oamenii aia acolo e cel mai tare lucru. A aprins cumva ceva în mine, o dorință de a replica ceea ce am văzut acolo. La puțin timp după, urma să încerc primul meu “freestyle”.

  • Puya – Fresh

“Freshhhh.. Nu-i bine deloc”.. Oricând auzi asta știi că trebuie să cânți. Eu am aflat asta în clasa a 4-a. Aveam un telefon cu infraroșu și cineva îmi trimisese melodia asta. Chiar și după atât de mult timp, îmi amintesc cum vărul meu venea să ma ia de la școală cu mașina și eu îi puneam melodia asta pe telefon. Mă întreba: “Ce zice ăla acolo pe piesă?”, iar eu i-am răspuns: “Fresh….”

  • B.U.G. Mafia – Strazile feat. Mario V (Prod. Tata Vlad) (Videoclip)

Un singur cuvânt de spus: legendar. Cel mai bun act de hip-hop românesc pe care l-am ascultat în viața mea, hands down. Prima oară când am auzit de B.U.G. Mafia aveam 4-5 ani și plecam cu ai mei în Italia la niște prieteni de familie. Acești prieteni i-au rugat pe ai mei să le aducă un CD cu B.U.G.. Piele de găină de la prima ascultare.

  • GOLANI – Miami [ Official Video ]

În vara lui 2016 abia mă familiarizam cu termenul de “trap românesc”, însă, ziua în care a apărut această melodie o să rămână forever in my head. Eram în Costinești, urma să trec clasa a 10-a și sincer să fiu, nici nu cred că mă apucasem de muzică. Când am auzit “Ești pe stradă, ai grijă că vin golanii…” îmi aduc aminte cum am sărit din scaun și am zis “așa ceva nu se poate”. To this day, încă ascult melodia asta cu aceeași plăcere pe care am avut-o la primul play.

  • Chimie – I & I feat. Flou Rege si Bean (prod. gAZAh) (Videoclip Oficial)

De la Flou Rege la Mc Bean, de la Mc Bean la Chimie, totul e perfect în melodia asta. Flow, mesaj, cadență, orice. Îmi aduc aminte că încercam să învăț partea lui Chimie pe de rost datorită jocurilor sale de cuvinte, mereu m-au pasionat. Mi s-a părut un proiect foarte fresh pentru vremea lui, dovada că face față lejer, poate chiar este peste multă muzică care se lansează în zilele noastre.

  • DOC feat. Chronic – Rapcapitulare

Nu ai cuuuum așa ceva… “Tu mă știi de curând, dar eu sunt de mult pe felie/Ca ochii unui aurolac flămând în pizzerie.” Am scris asta fără să caut nimic. Versul ăsta m-a apucat de cap și m-a aruncat vreo 20 de metri în aer. Prima oară am derulat de 4-5 ori să îl aud iar și iar și iar… One of my all time favorites.

  • Satra B.E.N.Z. ( Lu-K Beats, Killa Fonic, Super ED, NOSFE, Keed ) – Vine Satra [ Official video ]

Asta cred că a avut cel mai mare impact. Nu am susținut niciodată o trupă cum am susținut Satra B.E.N.Z. Și când te gândești că prima oară nu mi-au plăcut… Dar după 2-3 play-uri am înțeles. Deja la 2-3 săptămâni după lansare, știam toate melodiile lor pe de rost, pot să zic că doar asta ascultam. Strofa lui Killa rămâne până în ziua de azi una dintre cele mai bune strofe din trap-ul românesc.

  • Ian x Azteca – BAG UN BLUNT (Official Video)

Piesa asta am trăit-o altfel. Deja mă apucasem de muzică. Știu că atunci când mergeam la concertele Ian & Azteca de la Azero, On the Block, sau pe unde mai umblam în perioada aia, când intra melodia asta se punea stop. I-am terorizat și pe tovarășii mei de acasă cu melodia asta, până când au început să o asculte și ei. Mă tot întrebau “cine sunt aștia 2?”, iar eu le răspundeam simplu: “oamenii sunt altceva”.

  • Connect-R – Vara Nu Dorm | Official Video

Legenda spune că fiecare român are minim o amintire pe melodia asta. Eu am mai multe. Practic, tot ce au însemnat verile 2012-2014 sunt cu fundalul Vara nu dorm. Ora 5 în Costinești și abia ai ajuns la cazare: “eu vara nu dorm..”

  • ALAN & KEPA – Cum Ajung Acasă feat. Bibanu MixXL

“Ca lima rutina, ne fute retinaaaa….” brooo cine e rapper în România, mai ales din generația mea, știe melodia asta pe de rost. Pentru mine intră în ABC-ul rapului românesc. De la flow, la dume, la livrare, tot ce este legat de melodia asta m-a făcut să vreau să o învăț pe de rost si să o cânt de fiecare dată când am ocazia.

Articole similare

TOP 5 piese celebre care fac 10 ani în 2024

Anul 2024 marchează o aniversare importantă pentru câteva dintre cele mai iubite și influente piese ...

Cele mai delicioase ceaiuri din lume: Un ghid pentru iubitorii de infuzii aromate

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, apreciată pentru varietatea sa de arome ș...

Diss tracks: ce sunt mai exact și care sunt cele mai populare

Diss track-urile reprezintă una dintre cele mai vibrante și controversate expresii ale culturii hip-...