Confidenţialitate

Bitcoin scade cu 10% după un anunț făcut de China

NEWS
share

Dacă ai început să faci economii în Bitcoin, vestea asta îți va da ceva emoții. Bitcoin a scăzut la 32.094 dolari, fiind cel mai redus nivel din ultimele 12 zile.

Dacă luăm în calcul maximumul de 64.895 de dolari atins de Bitcoin pe 14 aprilie, înseamnă o scădere de aproape 50%. Mulți sunt însă mai îngrijorați că cea mai importantă monedă digitală s-a depreciat cu peste 20% numai în ultimele şase zile și cu aproape 10%, după un anunț făcut vineri de China.

Concret, Banca Centrală a Chinei (PBOC) a anunţat că a convocat câteva bănci şi companii de plăţi, solicitându-le să ia măsuri drastice împotriva tranzacţionării de criptomonede. Vineri, autorităţile din provincia chineză Sichuan au interzis activităţile de minare de Bitcoin. Sichuan se afla pe locul doi în China în privința minării de Bitcoin, iar producţia de Bitcoin din China reprezenta anul trecut aproximativ 65% din producţia globală, conform datelor Universităţii Cambridge.

Încă de la finalul lui 2020, Bitcoin a avut o creștere fulminantă, ajungând într-o lună, de la sub 20.000   la peste 30.000 de dolari. Acesta a atins în ianuarrie 2021 și pragul de 34.000 $, dar a scăzut rapid la 31.000 $.

Pe lângă Bitcoin, alte criptomenede populare sunt Ethereum, Stellar Lumens, XRP, ChainLink, Tether, Cardano, Ripple (XRP) și Neo.

Articole similare

Virgin Radio Romania Breakfast: Andrei Brătucu despre criptomonede: „Lăcomia este cel mai periculos ...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Cum a devenit serialul Squid Game popular în China deși Netflix este interzis

Dacă acum câteva zile scriam că „Squid Game” a ajuns pe locul 1 în peste 90 de țări (printre care și...

Copiii din China vor avea voie să se joace pe calculator doar 3 ore pe săptămână

În timp ce în România, jocurile pe calculator au fost recunoscute ca sport, se pare că în alte țări ...