Confidenţialitate

Bitcoin scade cu 10% după un anunț făcut de China

NEWS
share

Dacă ai început să faci economii în Bitcoin, vestea asta îți va da ceva emoții. Bitcoin a scăzut la 32.094 dolari, fiind cel mai redus nivel din ultimele 12 zile.

Dacă luăm în calcul maximumul de 64.895 de dolari atins de Bitcoin pe 14 aprilie, înseamnă o scădere de aproape 50%. Mulți sunt însă mai îngrijorați că cea mai importantă monedă digitală s-a depreciat cu peste 20% numai în ultimele şase zile și cu aproape 10%, după un anunț făcut vineri de China.

Concret, Banca Centrală a Chinei (PBOC) a anunţat că a convocat câteva bănci şi companii de plăţi, solicitându-le să ia măsuri drastice împotriva tranzacţionării de criptomonede. Vineri, autorităţile din provincia chineză Sichuan au interzis activităţile de minare de Bitcoin. Sichuan se afla pe locul doi în China în privința minării de Bitcoin, iar producţia de Bitcoin din China reprezenta anul trecut aproximativ 65% din producţia globală, conform datelor Universităţii Cambridge.

Încă de la finalul lui 2020, Bitcoin a avut o creștere fulminantă, ajungând într-o lună, de la sub 20.000   la peste 30.000 de dolari. Acesta a atins în ianuarrie 2021 și pragul de 34.000 $, dar a scăzut rapid la 31.000 $.

Pe lângă Bitcoin, alte criptomenede populare sunt Ethereum, Stellar Lumens, XRP, ChainLink, Tether, Cardano, Ripple (XRP) și Neo.

Articole similare

Bancomat de criptomonede, furat în văzul tuturor dintr-un mall din Timișoara de un tânăr de 19 ani...

Lovitură spectaculoasă a unui tânăr de 19 ani din județul Arad. Acesta a sustras dintr-un mall din o...

Apple a lansat primul scurtmetraj filmat cu un iPhone 13

Apple a distribuit astăzi un scurtmetraj numit „The Comeback”, care a fost lansat cu ocazia sărbător...

Virgin Radio Romania Breakfast: Andrei Brătucu despre criptomonede: „Lăcomia este cel mai periculos ...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...