Confidenţialitate

Biserica Ortodoxă a stabilit noi reguli pentru efectuarea ritualului botezului

NEWS
share

După cazul de la Suceava, acolo unde un bebeluș a murit după ce a fost botezat, Biserica Ortodoxă s-a întâlnit pentru a lua niște măsuri.

Mai mult, preoţii vor merge anual la sesiuni de training pentru tehnica ritualurilor. Schimbarea vine în contextul morții unui bebeluș din Suceava, la scurt timp după ce a fost scufundat de 3 ori în cristelniță.

Practic, mai marii Bisericii au decis să-i ia şi pe medici, şi pe părinţi, ca parteneri în asumarea deciziei privind momentul botezului. Şi enoriaşii vor fi chemaţi la lecţii despre Sfintele Taine, scriu Știrile PROTV.

Ulterior, arhiepiscopul le-a cerut preoţilor să întrebe familia înainte de slujba ori chiar la programarea datei botezului dacă cel mic este prematur ori are afecţiuni care i-ar pune viaţa în pericol. Iar dacă slujitorul bisericii nu stăpâneşte tehnica scufundarii poate cere ajutor unui părinte cu mai multă experienţă.

Şi desigur, primează dorinţa familiei de a nu afunda copilul.

Reprezentanţii bisericii spun că ar dori să întărească relaţia directă dintre preot şi medic înainte de botez, în special în cazul copiilor prematuri sau cu diverse afecţiuni.

Articole similare

Smiley: ”Duminica aceasta pentru noi a fost cod roșu de iubire. ❤️ ”

După ce Smiley și Gina Pistol au fost dați de gol de o postare pe Instagram că au făcut botezul feti...

Smiley și Gina Pistol și-au botezat fetița

Căutând să păstreze cât mai bine secrete informațiile despre botez, Smiley și Gina Pistol au fost da...

Guvernul a tăiat aproape 90% din fondurile Bisericii

Guvernul condus de Florin Cîțu taie din fondurile bisericii, în timp ce fondul de salarii alocat pen...