Bacalaureat 2021: Simulare în condiții de examen pentru BAC-ul la Informatică

NEWS
share

WellCode, companie specializată în cursuri de programare IT și servicii de mentorat, care pregătește olimpicii la informatică ai României organizează o sesiune gratuită de verificare a cunoștințelor înainte de examen, pentru absolvenții de liceu care dau BAC-ul la informatică.

Toți elevii de liceu din România, care vor susține probă de bacalaureat la informatică, au acces gratuit, online, la o simulare a examenului, marți, 29 iunie, între orele 19.00 – 22.00.

Subiectele au fost construite de Petru Trîmbițaș, fondatorul companiei, fost olimpic la informatică, pe baza experienței de lucru cu olimpicii la informatică, a programei școlare, dar și a modelelor de teste realizate de minister în acest an. Sesiunea de verificare a cunoștințelor pregătită de WellCode este o inițiativă privată, independentă de planurile de suport realizate de Ministerul Educației și Cercetării.

”Analizând anul școlar extrem de greu pentru toți elevii din România și condițiile dificile în care s-au desfășurat cursurile online, am decis, împreună cu echipa WellCode, să oferim viitorilor absolvenți de liceu cu profil Informatică posibilitatea unui test independent al nivelului cunoștințelor acumulate. Este o simulare pe care o punem la dispoziția elevilor interesați pentru o ultimă autoevaluare.

Sesiunea va fi organizată în condiții de examen, accesul în sala virtuală de simulare va fi posibil începând cu ora 19.00 și închis la 22.00, iar elevii vor afla rezultatul în scurt timp de la terminarea simulării. Subiectele de examen au fost concepute de noi, având în vedere experiența pe care am dobândit-o în ultimii patru ani, atât în pregătirea participanților la olimpiadele de profil, cât și a rezultatelor excelente obținute de absolvenți de liceu cu profil informatică la examenul de bacalaureat în anii trecuți”, a declarat Petru Trîmbițaș, fondator și coach WellCode.

Simularea va include teste tip grilă și probleme, pe modelul testelor de antrenament din timpul școlii. Pentru a oferi acces cât mai multor tineri, compania a creat un grup special pe Facebook, unde va posta, în timp util, informațiile despre simulare și va răspunde întrebărilor privind înscrierea: https://www.facebook.com/groups/bac.admitere.info.

Pentru a participa la simulare, elevii se vor înscrie pe platforma www.wellcode.ro. Înscrierile se vor deschide în cursul zilei de sâmbătă, 26 iunie.

Articole similare

Astăzi începe prima probă din sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, cea la limba și litera...

Astăzi  începe prima probă din sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, cea la limba și liter...

BAC 2023: Rata de promovare de 72,8% la nivel național, mai mică decât anul trecut

Ministerul Educației a publicat luni, 3 iulie, ora 11:00, rezultatele obținute de absolvenții studii...

[BREAKFAST] Universitățile australiene reintroduc examenele „cu pix și hârtie” după ce studenții au ...

Instituțiile importante au adăugat noi reguli care prevăd că utilizarea inteligenței artificiale rep...