B.U.G. Mafia împlinește astăzi 29 de ani

CoolNews, Muzică, NEWS
share

Pentru toți pasionații de hip-hop, 12 octombrie înseamnă aniversarea trupei B.U.G. Mafia! Chiar astăzi, trupa împlinește 29 de ani! 

Hai să ne uităm puțin prin istoria trupei și să aflăm mai multe despre ce se întâmpla acum aproape 30 de ani:

La sfârșitul anului 1993, pe vremea când albumele de hip hop circulau doar în cercuri restrânse, iar cd-urile erau obiecte rare și prețioase, Dragoș Vlad-Neagu îl întâlnește pe stradă pe Vlad Irimia. Ei intră în vorbă, subiectul fiind pălărioara purtată de Vlad care era brodată de mână cu numele unei formații de gen, celebră și acum, Cypress Hill.

Amândoi aveau deja tentative de intrare în lumea hip hop ca artiști și pun bazele trupei Black Underground la începutul lui 1994 împreună cu alți doi băieți care la scurt timp părăsesc această trupă, îndreptându-se probabil către alte domenii. Dragoș și Vlad, cu numele de scenă Klax 187 și respectiv Doom (astăzi Caddy și Tataee), reușesc să își înregistreze prima piesă, în limba engleză, cu ajutorul lui Adi Niculescu, realizatorul emisiuni „Yo!Rap Is Moving!” de la radio Uniplus. După ce în prealabil fusese cântată live în cadrul emisiunii mai sus amintite, piesa „Straight Outta Da Hell” rulează acum, în aceeași emisiune, sub formă de pozitiv făcut în studioul de producție al Uniplus-ului.

Până acum, trupa a înregistrat 12 albume, „Înapoi în viitor” fiind cel mai recent (31 august 2011)

Cel mai recent single, pe care l-ai tot auzit la Virgin Radio Romania este „8 Zile Din 7” (feat. AMI), iar băieții au cucerit toate topurile din țară!

 

Povestea B.U.G. Mafia merge mai departe! Generații întregi îi ascultă și vin la concertele lor din țară și din străinătate. Chiar anul acesta, Uzzi, Caddillac și Tata Vlad au susținut un concert pe scena principală a festivalului Untold, în fața a zeci de mii de fani din toată țara!

 

sursa foto: Matei Edu/Gigxels

Articole similare

Rapperul Caddy de la B.U.G. Mafia, internat după „un infarct minor”

Unul dintre membrii B.U.G. Mafia, Dragoș Vlad Neagu (47 de ani), cunoscut drept Cadillac, a fost int...

Analogue Festival line-up 2023: 30 de ore de muzică live cu B.U.G. Mafia, Delia, John Newman, Selah ...

A doua ediție a Analogue Festival, cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea de sud-centru a ...

Nicole Cherry prezintă ”Nu mai consum”, colaborare spectaculoasă cu Tata Vlad

După o perioadă de teasing intensă, așteptarea a luat sfârșit și fanii lui Nicole Cherry se pot bucu...