Azi sunt 18 ani de când ATB – ”9 PM (Till I come)” ajungea no.1 – VIDEO

Muzică
share

“9pm (Till I Come)” este una dintre acele piese intrate în zona clasicelor din muzica electronică. Track-ul lui ATB a fost lansat în 1998 și în 1999, cu vocalista Yolanda Rivera. Imediat dupa lansarea oficială, ATB – ”9 PM (Till I come)” a intrat în UK Singles Chart, ocupând locul întâi și a stat acolo multă vreme.

A fost number 1 și în Irish Singles Chart pentru două săptămâni la rând. “9pm (Till I Come)” a fost cel mai bine vândut single al anului 1999 în Marea Britanie, fiind comercializat în peste 850.000 de copii, o performanță rară pentru un single.

Producția este creația lui André Tanneberger aka ATB. A fost primul track care venea cu un sound de “pitched guitar”, fiind, incredibil de bine primită, de comunitatea muzicii dance. Apropo, este primul single lansat sub alias-ul ATB.

Germanul era înnebunit după echipamentele sofisticate de studio și a fost atat de încântat de acest sound, încât l-a transformat în brand și într-un dance hit internațional.

”9pm (Till I Come)” a devenit atât de popular încât Electronic Arts a decis să-l folosească ca soundtrack în jocul video FIFA Premier League All Stars 1999. Versiunea folosită era remix-ul realizat de Signum. Versiunea Sequential One 1999 Remix a fost extrem de apreciată în cluburi, iar varianata Radio Edit a intrat în playlist-urile posturilor de radio din toată lumea.

“9pm (Till I Come)” a fost cel mai remixat track trance din toată istoria acestui stil al muzicii electronice. Este o piesa de care ne amintim cu o plăcere uriașă, la Virgin Radio Romania. ATB – ”9 PM (Till I come)” este o piesă care a creat “chimie” și rămâne în mod sigur a song to remember…

Articole similare

Azi sunt 18 ani de când ATB - ”9 PM (Till I come)” ajungea no.1 - VIDEO

"9pm (Till I Come)" este una dintre acele piese intrate în zona clasicelor din muzica electronică. T...

Remember Michael Jackson

Michael Jackson, supranumit Rege al muzicii pop, s-a născut pe 29 august 1958.  Pe 25 iunie 2009, Mi...

Remember Aaliyah - "Try Again" - VIDEO

Acum 17 ani, Aaliyah ajungea în fruntea chart-ului Billboard cu "Try Again", un single la care a col...