Confidenţialitate

ATB – Special Mix @ Virgin Radio Romania

Muzică
share

Andre Tannenberger aka ATB și-a început cariera ca membru al grupului Sequential One.  In 1998, Andre își face debutul cu un proiect solo, ATB, primul release lansat sub acest nume fiind „9pm (Till I Come)„.

9pm (Till I Come)” este una dintre acele piese intrate în zona clasicelor din muzica electronică. Track-ul lui ATB a fost lansat în 1998 și în 1999, cu vocalista Yolanda Rivera. Imediat dupa lansarea oficială, single-ul a intrat în UK Singles Chart, ocupând locul 1, unde a stat multă vreme. De asemenea a fost cel mai bine vândut single al anului 1999 în Marea Britanie, cu peste 850.000 de copii, o performanta rara pentru un single.

Au urmat alte productii de succes, lansate în Marea Britanie, „Don’t Stop!” și „Killer„, fiind vândute în peste 300.000 de copii.

Andre nu uită însă de țara de origine Germania, unde înregistrează performanțe uriașe – „I Don’t Wanna Stop” și varianta cover pentru Olive -„You’re Not Alone”, cu care întră în topurile dance.

Al doilea album din cariera sa a apărut în anul 2000 și se intituleaza „Two Worlds„. Un dublu CD care prezenta publicului, într-o manieră originală, doua stiluri de muzică electronică. Cu acest album ATB se orientează și spre zona de chill, ambientală. Primul CD a fost intitulat „The World Of Movement”, iar cel de-al doilea „The Relaxing World„, care venea cu producții instrumentale.

2003 a fost un an grozav pentru producatorul german; a lansat „Addicted To Music„, „Long Way Home” si „I Don’t Wanna Stop„, toate fiind considerate succese internationale.

„Sunt obsedat de muzica. Titlul albumului a fost alegerea mea”, spune Andre. „Cand produc un album, cel mai important lucru este diversitatea. Un album nu trebuie sa fie plictisitor. Nu imi este foarte usor sa produc un album dance pentru ca acasa simt muzica si dansez intr-un fel, iar in club in alt fel.”

Trilogy„, a fost lansat în anul 2007, fiind al șaptelea album de studio al germanului. „Trilogy” a venit cu sound-ul electronic melodios, specific ATB, alături de instrumente din zona rock și pop pe primul disc, iar pe cel de-al doilea, prezentat în editia limitată a albumului, 14 piese ușoare, chill-out.

La începutul anului 2009, au apărut informații legate de revenirea lui ATB! De la fază de zvon, artistul trece la declaratii oficiale.

Vineri, 28 aprilie, ATB îți prezintă un SPECIAL MIX @ VIRGIN RADIO ROMANIA.

 

Articole similare

ATB, Topic, A7S prezintă ”Your Love (9PM)”

ATB, Topic și A7S celebrează aniversarea a 23 ani de când a fost lansat hitul "9pm (Till I Come)" pr...

Scena Trance de la Untold 2018 îi aduce pe ATB și Ferry Corsten

ATB, Bryan Kearney, Chicane, Ferry Corsten, Gareth Emery, Orjan Nilsen, Markus Schulz, MaRLo, Simon ...

DJ Andi - Virgin Radio Romania Trip to Neversea - DOWNLOAD

Te duci în weekendul ăsta la Neversea? DJ Andi a pregătit special pentru tine un mix care să te intr...