Confidenţialitate

Asta e țara din Europa care interzice vânzarea țigărilor

share

Papa Francisc interzice vânzarea țigărilor în statul Vatican, din 2018. Va fi prima țară din Europa care va recurge la acest gest.

Greg Burke, purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, a declarat că motivul e cât se poate de simplu: ”fumatul dăunează clar sănătății oamenilor, iar Sfântul Scaun nu se mai poate asocia cu această practică”!

Se pare că Papa Francisc a luat această decizie bazându-se pe o statistică a Organizației Mondiale a Sănătății potrivit căreia, 7 milioane de oameni mor în fiecare an la nivel mondial din cauza fumatului.

Greg Burke recunoaște totuși că vânzarea de țigări este o sursă de venit pentru Sfântul Scaun, însă a adăugat: ”Niciun profit nu poate fi legitim, în condițiile în care îi costă viața pe oameni!”

Momentan, în Vatican țigările se vând mai ieftin pentru angajații statului și pentru pensionari. Din această cauză, mulți italieni își roagă prietenii nefumători care lucrează în Vatican să le cumpere țigări, acestea fiind mai ieftine decât în restul Italiei datorită unor taxe mai blânde.

Într-o lună și jumătate se termină însă cu distracția.

Pentru o vreme, în Vatican, va mai fi permisă vânzarea trabucurilor. Asta pentru că acestea nu sunt la fel de nocive precum țigările.

Vânzarea țigărilor a mai fost interzisă în Bhutan, țară din Asia de Sud, unde din 2005 nu se mai comercializează țigarete. Bhutan este cunoscut ca statul cu populația cea mai fericită din lume.

Articole similare

Cele mai bune glume de pe internetul românesc după vizita Papei Francisc

Papa Francisc a avut săptămâna trecută o vizită în România. Acesta s-a plimbat prin toate regiuni...

Ce a spus Papa Francisc despre România, la întoarcerea spre Vatican a Suveranului Pontif

Vizita Suveranului Pontif în România s-a terminat ieri seară, Papa Francisc plecând cu o aeronavă TA...

Motivul pentru care un elev a sărit de la etajul 2 al școlii

Un elev de clasa a VIII-a de la o școală din Timiș a sărit de la etajul 2 al școlii pentru că profes...
X