Asta e țara din Europa care interzice vânzarea țigărilor

Celebrități, CoolNews, VirginTonic
share

Papa Francisc interzice vânzarea țigărilor în statul Vatican, din 2018. Va fi prima țară din Europa care va recurge la acest gest.

Greg Burke, purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, a declarat că motivul e cât se poate de simplu: ”fumatul dăunează clar sănătății oamenilor, iar Sfântul Scaun nu se mai poate asocia cu această practică”!

Se pare că Papa Francisc a luat această decizie bazându-se pe o statistică a Organizației Mondiale a Sănătății potrivit căreia, 7 milioane de oameni mor în fiecare an la nivel mondial din cauza fumatului.

Greg Burke recunoaște totuși că vânzarea de țigări este o sursă de venit pentru Sfântul Scaun, însă a adăugat: ”Niciun profit nu poate fi legitim, în condițiile în care îi costă viața pe oameni!”

Momentan, în Vatican țigările se vând mai ieftin pentru angajații statului și pentru pensionari. Din această cauză, mulți italieni își roagă prietenii nefumători care lucrează în Vatican să le cumpere țigări, acestea fiind mai ieftine decât în restul Italiei datorită unor taxe mai blânde.

Într-o lună și jumătate se termină însă cu distracția.

Pentru o vreme, în Vatican, va mai fi permisă vânzarea trabucurilor. Asta pentru că acestea nu sunt la fel de nocive precum țigările.

Vânzarea țigărilor a mai fost interzisă în Bhutan, țară din Asia de Sud, unde din 2005 nu se mai comercializează țigarete. Bhutan este cunoscut ca statul cu populația cea mai fericită din lume.

Articole similare

Mihail cântă la Vatican

Mihail a fost invitat la concertul anual de Crăciun de la Vatican, ce va avea loc anul acesta pe 15 ...

Papa Francisc și-a sărbătorit ziua de naștere cu o pizza de 4 metri - FOTO

Te-ai obișnuit cu tort de ziua ta în fiecare an și parcă e o regulă, dar dacă ești liderul Bisericii...

Papa Francisc a primit un Lamborghini și îl scoate la licitație - VIDEO

Da, Papa Francisc are un Lamborghini pe care l-a primit cadou și îl scoate la licitație dar nu pentr...
X