Așa a protestat o elevă de a 11-a la simularea pentru BAC – GALERIE FOTO

CoolNews, VirginTonic
share

O elevă de clasa a 11-a din Satu Mare a scris 6 pagini cu nemulțumiri despre sistemul de învățământ la simularea pentru BAC. Ea a ales să protesteze în acest fel față de schimbările repetate din domeniu.

Protestul #foaiagoală a fost o idee a Consiliului Național al Elevilor pentru perioada simulărilor la testele naționale și bacalaureat.

Elevii erau încurajați să nu scrie nimic pe foile de examen sau să treacă doar recomandări pentru responsabili din Ministerul Educației.

„Stimați profesori, probabil ați înțeles deja că aceasta nu este o lucrare ca toate celelalte și că am ales să mă alătur protestului Consiliului Național al Elevilor, în loc să rezolv subiectul”, și-a început fata pledoaria scrisă.

Ea a încercat să aducă argumente pentru ideea că elevii ar fi doar niște cifre în sistemul de educație.

„Scopul acestui protest nu este să îi îndemnăm pe elevi să nu învețe sau să-și bată joc de simulări sau de munca anumitor persoane. Scopul acestui protest este de a-i face pe cei de sus și din jurul nostru să înțeleagă că noi, elevii, avem o voce, o părere, o speranță că reforma învățământului nu se va mai face din pix, cu modificări peste noapte, cu schimbarea regulilor jocului în timpul jocului și, dacă nu noi, cel puțin generațiile viitoare să se bucure de un sistem educațional care să le dezvolte gândirea critică, abilitățile în diverse domenii, talentele etc.”

La finalul celor 6 pagini cu nemulțumiri, profesorul corector a scris cu roșu „am citit”. După care a adăugat „foarte bine argumentat și concis”.

Eleva de 17 ani a primit însă nota 1, dar a făcut-o mândră pe mama ei care a postat pe Facebook pozele cu lucrarea ei.

Articole similare

Așa a protestat o elevă de a 11-a la simularea pentru BAC - GALERIE FOTO

O elevă de clasa a 11-a din Satu Mare a scris 6 pagini cu nemulțumiri despre sistemul de învățământ ...

Explicația autorilor subiectelor de la simularea evaluării naționale după eroarea de la română

Elevii de clasa a VIII-a care susțin zilele acestea simulările pentru evaluările naționale au primit...

Cum protestează elevii față de schimbările din educație

Elevii de clasele a 7-a și a 8-a au început luni simulările pentru evaluarea națională, iar Consiliu...
X