NOW (Nightmares On Wax)
share

NOW e acronimul pentru Nightmares On Wax și nu, nu e o coincidență; acesta este modul în care poate fi descris sound-ul Nightmares On Wax: „the sound of N.O.W.”
În momentul lansării, în Nightmares On Wax a fost vorba de două nume: George Evelyn și Kevin „Boywonder” Harper.

Primele single-uri lansate de fondatorul acestui proiect, George Evelyn, au fost „Dextrous” și „Aftermath,” ambele marcând performanțe în UK TOP 40.
La începutul anilor ’90 proiectul a devenit un punct de reper în ceea ce înseamnă zona de post-rave techno în Marea Britanie.

Albumul de debut „A Word Of Science” a fost o demonstrație de versatilitate a sound-ului acelei perioade: influențe din New York house, elemente de Detroit techno, soul și acid britanic. „A Word Of Science” a fost considerat un material eclectic.

Acesta este momentul în care Nightmares On Wax intra în circuitul de clubbing și este recompensat cu un DJ Award la categoria Best Downtempo.
Nightmares On Wax rămâne un leading act în spectrul muzicii electronice de mai bine de 20 de ani. A experimenta e un state of mind pentru acest proiect. Sound-ul Nightmares On Wax a evoluat și a încorporat elemente din jazz, dub, soul și reggae.

Cel mai nou album, „Shape The Future” a apărut pe 28 ianuarie 2018 cu Warp Records și vine cu un amalgam de sunete și instrumente: chitară, trompetă, corn, multe voci, blues simfonic și o atenție incredibilă la conceperea pieselor.

„Shape The Future” este o poveste despre gândire pozitivă: „Come on world, what you waiting for… heal yourself with a sound vibration”.

Dacă vrei să experimentezi și tu “the sound of NOW”, vino pe 13 & 14 aprilie în Control Club din București, la evenimentul Telekom Electronic Beats. Ești pregătit pentru marea debarcare?