Aproape 10.000 de donații în 2020 prin Bursa Binelui

CoolNews
share

Bursa Binelui, prima platformă online de donații fără comision dedicată ONG-urilor din România, dezvoltată de Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro, a înregistrat donații de 803.710 lei în anul 2020.

Platforma a înregistrat, în medie, 28 de tranzacții pe zi, cu o medie a sumei donate de 81 lei/zi, iar cel mai activ donator de pe platformă, în 2020, a făcut 29 de donații care au însumat 2900 lei.

Bursa Binelui încurajează donatorii care vor să susțină cu sume mici o cauză, de la minimum 5 lei până la maximum 1.000 de lei.

“Bursa Binelui a continuat să fie și în pandemie un instrument simplu și la îndemâna celor care au vrut să ajute atât proiectele care au sprijinit sistemul de sănătate, dar și toate celelalte care fac o diferență notabilă în viața a sute de mii de oameni. Ne bucurăm că cele 687 de organizații de pe platformă au reușit să strângă 165.000 de euro de la donatori și suntem mândri că reușim să construim împreună comunități mai puternice”, spune Nicoleta Deliu, Head of Corporate Communication & Community Affairs, Banca Comercială Română.

În acest moment, 687 de organizații au conturi pe bursabinelui.ro și încarcă proiecte pentru care cer sprijinul comunității. În topul celor mai active județe din țară, din perspectiva donațiilor realizate, se numără București, Brăila, Ilfov, Bacău și Neamț, iar proiectele pentru care s-au făcut cele mai multe donații sunt protecția animalelor, pandemia COVID-19, social, educație și mediu.

Topul organizațiilor care au atras cele mai multe donații pe platformă anul trecut cuprinde World Animal Veterinary Emissaries cu 345.437 lei, Asociația Școala mamei Junior cu 139.862 lei, Fundația Bucuria Darului cu 54.733 lei și Hai Să Ajutăm cu 51.836 lei.

Articole similare

Sasu și Anessa lansează o nouă versiune a single-ului „Ajutor"

După ce au lansat versiunea Melodic Techno a celei mai noi piese ale lor, Sasu si Anessa revin cu ve...

Sasu și Anessa lansează „Ajutor", primul single în această formulă

Sasu face echipă cu Anessa și colaborează pentru prima oară pentru un proiect muzical super fresh, t...

Jason Derulo i-a lăsat bacșiș unui chelner astfel încât să-și poată plăti facultatea

În caz că nu știai, Jason Derulo este o legendă. Este celebritatea preferată a TikTok-ului, melodiil...