Confidenţialitate

Aplicațiile de cameră de la Samsung și Google, vulnerabile la atacuri informatice

CoolNews, Gadget
share

Vulnerabilități descoperite în aplicațiile de cameră dezvoltate de Google și Samsung le permit hackerilor să îi spioneze pe utilizatorii de dispozitive mobile fără ca aceștia să știe, potrivit firmei de securitate Checkmarx.

Cele două companii au anunțat că au cunoștință de această vulnerabilitate și că o vor rezolva printr-o actualizare software care va fi disponibilă în perioada următoare. Vulnerabilitatea afectează utilizatorii care au descărcat o aplicație periculoasă din magazinul virtual Google Play. Aceasta este deghizată în altceva, precum o aplicație meteo sau pentru selfie-uri.

După ce este instalată, aceasta îi permite atacatorului să controleze camera dispozitivului mobil, pentru a fotografia, filma sau înregistra audio. Mai mult, atacatorii pot obține coordonatele geografice exacte ale victimelor. Pe unele telefoane produse de Google, problema a fost deja rezolvată încă din luna iulie a acestui an, când compania a actualizat aplicația Google Camera.

Gigantul software susține că o actualizare a fost trimisă și către partenerii care produc smartphone-uri cu sistem de operare Android. Sunt, însă, foarte mulți utilizatori care nu își actualizează aplicațiile din telefon sau sistemul de operare, lucru nerecomandat de experți. Recent, Google a anunţat că a încheiat un parteneriat cu mai mulţi producători de soluţii de securitate informatică pentru a elimina aplicaţiile periculoase din magazinul virtual Google Play. Numită „App Defense Alliance”, iniţiativa include companiile Google, ESET, Lookout şi Zimperium.

Articole similare

La mulți ani, Google Maps! La 15 ani de Google Maps îți spunem 10 trucuri mai puțin știute

La începutul lui februarie 2005 se lansa prima versiune a Google Maps. De atunci, Google Maps a e...

Google dă publicității pentru prima dată câți bani face din YouTube

Google este unul din giganții tech ai momentului, dar care nu își făcea publice, până anul acesta, c...

Google închide temporar birourile din China, din cauza coronavirusului

Google își închide temporar toate birourile sale din China din cauza epidemiei de coronavirus, a con...
X