Confidenţialitate

Aplicațiile de cameră de la Samsung și Google, vulnerabile la atacuri informatice

CoolNews, Gadget
share

Vulnerabilități descoperite în aplicațiile de cameră dezvoltate de Google și Samsung le permit hackerilor să îi spioneze pe utilizatorii de dispozitive mobile fără ca aceștia să știe, potrivit firmei de securitate Checkmarx.

Cele două companii au anunțat că au cunoștință de această vulnerabilitate și că o vor rezolva printr-o actualizare software care va fi disponibilă în perioada următoare. Vulnerabilitatea afectează utilizatorii care au descărcat o aplicație periculoasă din magazinul virtual Google Play. Aceasta este deghizată în altceva, precum o aplicație meteo sau pentru selfie-uri.

După ce este instalată, aceasta îi permite atacatorului să controleze camera dispozitivului mobil, pentru a fotografia, filma sau înregistra audio. Mai mult, atacatorii pot obține coordonatele geografice exacte ale victimelor. Pe unele telefoane produse de Google, problema a fost deja rezolvată încă din luna iulie a acestui an, când compania a actualizat aplicația Google Camera.

Gigantul software susține că o actualizare a fost trimisă și către partenerii care produc smartphone-uri cu sistem de operare Android. Sunt, însă, foarte mulți utilizatori care nu își actualizează aplicațiile din telefon sau sistemul de operare, lucru nerecomandat de experți. Recent, Google a anunţat că a încheiat un parteneriat cu mai mulţi producători de soluţii de securitate informatică pentru a elimina aplicaţiile periculoase din magazinul virtual Google Play. Numită „App Defense Alliance”, iniţiativa include companiile Google, ESET, Lookout şi Zimperium.

Articole similare

The Link, vlogger cu peste jumătate de milion de abonați, a rămas fără canalul de Youtube! (EXCLUSIV...

În vremea în care toți mai mulți tineri visează la o carieră în online, apar primele discuții despre...

Aplicația Google Meet, gratuită pentru toată lumea

Google anunță ca soluția premium de videoconferințe Google Meet va fi disponibilă gratuit pentru toa...

Samsung, Google și Apple - cele mai inovatoare branduri din tehnologie în 2020, în opinia românilor...

Samsung, Google și Apple au fost desemnate de către români cele mai inovatoare branduri din tehnolog...