Confidenţialitate

Amenzi usturătoare pentru turiștii care vin să consume alcool și droguri la Amsterdam

CoolNews
share

Autoritățile olandeze se declară exasperate de turiștii care petrec prea gălăgios pe străzile orașului și spun că au ajuns să plătească ”un preţ mare pentru comportamentul neadecvat”.

Se întâmplă ca vizitatorii care consumă alcool în exces sau droguri ușoare să distrugă plantele și arbuștii care înfrumusețează orașul, să urineze pe unde se nimerește și să arunce gunoaie la întâmplare.

Amsterdam este în primul rând un oraş menit pentru a fi locuit şi a se lucra în el”, se arată într-un document pe care autoritățile l-au inclus într-un plan amplu de ”căutare a unui nou echilibru”.

Campania, prin care se urmărește restabilirea unei noi ordini, va include amenzi usturătoare.

De exemplu, turiștii sunt anunțați printr-un afiș cu un urinoar vopsit în roșu pe care apare mesajul: ”O nevoie presantă?”  că vor plăti o amendă de 140 de euro, în cazul în care decid să ”se ușureze” pe străzi.

Un alt afiş arată că a glumi şi a bea fără măsură, în afara pub-urilor, poate costa 95 de euro.

În plus, autoritățile vor să interzică aşa numitele ”beer bikes”, mesele de pub montate pe stradă şi echipate cu dispozitive de bere la halbă, iar din 2019 taxele de sejur vor fi majorate și se vor restricţiona cazările la particulari.

Nu e de mirare că Amsterdamul se simte agasat, în condițiile în care orașul primește 18 milioane de turişti anual, adică mai mult decât populaţia totală a ţării.

Ei sunt atrași de zborurile ieftine și de distracțiile nocturne.

Unii localnici povestesc că în trecut erau perioade aglomerate în care orașul era invadat de turiști, după care urmau momente de liniște.

”În zilele noastre este mereu aglomerat. Nu am nimic împotriva tururilor ghidate prin cartierul meu. Dar este un lucru diferit atunci când 40 de persoane îți blochează intrarea în casă în timp ce ascultă o reprezentație de 20 de minute a ghidului”, declară un localnic.

Campania autorităților se adresează celor cu vârste între 18 şi 34 de ani, tot mai atraşi de cartierul său roşu și de mirosul berii şi al drogurilor uşoare din metropola olandeză.

Articole similare

Amenzi - Există sau le-am inventat noi? (AUDIO)

Pe insula spaniolă Tenerife, încapând din 2012 poți fi amendat dacă nu respecți orele de plajă și nu...

Senatoarea Șoșoacă, trei amenzi după protestele din weekend: "Este campioană la amenzi, dar pare să ...

Senatoarea Diana Șoșoacă, cea care a dansat în Piața Victoriei pe "Another Brick in The Wall" de la ...

Amsterdam testează un festival de muzică pilot pentru a vedea cum se transmite COVID-19

A trecut un an de când oamenilor din Olanda li s-a interzis să bea, să danseze și să petreacă în ace...