Confidenţialitate

Alexandru Rafila: Singurul mod prin care putem reveni la o viață normală este să respectăm regulile

NEWS
share

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în România, Alexandru Rafila a încercat să tragă un semnal de alarmă asupra comportamentului românilor.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a explicat că acest virus se transmite şi în timpul verii și este la fel de contagios ca acum câteva luni.

„Uitaţi-vă de exemplu situaţia din Italia care a fost dezastruoasă şi în momentul de faţă italienii au de patru ori mai puţine cazuri decât avem noi raportat la populaţie. Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru ca lumea să înţeleagă despre ce este vorba.

Discuţia legată de sancţiuni şi de măsuri coercitive ar trebui să începem să o mutăm în zona educării, a convingerii oamenilor care trebuie să înţeleagă acelaşi mesaj indiferent de zona politică din care vin unii sau alţii: să lămurim oamenii că singura modalitate de a ţine lucrurile sub control şi de a avea o viaţă absolut normală, fără riscuri pentru sănătatea publică, este să respectăm aceste reguli”, a explicat Alexandru Rafila

Articole similare

Coronavirus în România: Un nou record absolut al infectărilor în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri, 21 octombrie, alte 4.848 de infecții cu coronav...

Coronavirus în România: 3.400 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Încă un județ trece de limita de ...

Grupul de Comunicare Strategică a raportat marți alte 3.400 de infecții cu coronavirus și 65 de dece...

Coronavirus în România: 2.466 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni, 19 octombrie, alte 2.466 de infecții cu coronavirus...