Confidenţialitate

Ada Solomon, primul producător român în cursa pentru premiul Oscar

CoolNews, Filme
share

Filmul „Toni Erdmann„, în regia lui Maren Ade și coprodus de românca Ada Solomon, a intrat în cursa pentru un Oscar la categoria „Cel mai bun lungmetraj străin„.

La cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film, Ada Solomon devine primul producător din istoria cinematografiei românești care este nominalizat la prestigiosul trofeu. Lungmetrajul „Toni Erdmann” este filmat aproape integral în România și este singurul inclus în 2016 în lista celor mai bune 100 de filme ale secolului XXI, realizată de BBC Culture.

„Recunoașterea filmului Toni Erdmann este covârșitoare. Nominalizările vin și se uită așa cum apar, filmul însă rămâne. Și faptul că în urma acestor recunoașteri internaționale filmul este văzut de tot mai mulți spectatori este cea mai dorită recompensă pentru cei care au lucrat la el”, declară producătorul Ada Solomon.

„Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță”, mai adaugă producătorul român.

“Toni Erdmann” spune povestea lui Winfried, un tată excentric, ajuns la pensie și pus mereu pe glume, care hotărăște să îi facă o vizită surpriză fiice sale, Ines, o femeie de carieră serioasă, care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București. “Toni Erdmann” a fost proiectat în premieră mondială în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

A 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.

Articole similare

Joaquin Phoenix va juca într-un nou film: „Disappointment Blvd.”

Un nou rol de Oscar pentru Joaquin Phoenix după Joker. „Disappointment Blvd.” se va numi producți...

Documentarul "Colectiv", dublă selecție pe lista scurtă a Premiilor Oscar

Documentarul Colectiv a stârnit de la apariție multe reacții în presa internațională, toate fiind ex...

Drake îl susține pe The Weekend

The Weekend e în război cu organizatorii Grammy-urilor, fiindcă nu a primit nicio nominalizare, deși...