A apărut motocicleta zburătoare! Costă 680.000 de dolari și zboară doar 40 de minute

CoolNews, Tech
share

E oficial! De azi îți poți cumpăra o motocicletă zburătoare! XTurismo Limited Edition se numește și a fost creată de A.L.I. Technologies, o companie japoneză ce a construit până acum doar drone.

Ideea e că e puțin cam scumpă. Costă 680.000 de dolari și poate zbura timp de 40 de minute la o viteză maximă de 100 km/h.

Hoverbike-ul, care practic este o motocicletă zburătoare pe patru motoare, a demonstrat ce poate să facă pe o pistă de curse de lângă Muntele Fuji. Deși e impresionant unde a ajuns tehnologia și ce poate să facă, cel mai probabil nu vom putea folosi motocicleta zburătoare în viitorul foarte apropiat, cu atât mai mult nu în România.

Există în acest moment o lege în aproape toată lumea, care interzice zborul motocicletelor pe deasupra zonele urbane. Creatorii hoverbike-ului declară ca la orice altă lansare de gadgeturi mai mult sau mai puțin ciudate, că astfel de mașinării pot fi folosite pentru a salva oamenii în situații lumită.

Până în acest moment, la prețul pe care îl are și la timpul de zbor limitat despre care am aflat mai sus, nu au apărut foarte mulți cumpărători și cel mai probabil va mai dura ceva timp până să o vedem prin aer.