Confidenţialitate

5G revine în vaccinul anticovid. O schemă cu cipuri a ajuns virală în grupurile anti-vaccinare din România

CoolNews, Viral
share

Mai multe teorii ale conspirației, din care nu lipsesc cipurile și rețeaua 5G, combinate într-o singură imagine. Asta este informația care i-a animat pe cei din grupurile antivax în ultimele ore. Schema vizibil creată pentru amuzament, dar și explicațiile ei au ajuns să fie luate în serios și viralizate ca fiind ”foarte importante” în numeroase grupuri și pagini anti-vax (împotriva vaccinării).

”Rușii au reușit să scoată nanocipuri din vaccinul Pfizer și au publicat o schemă cu funcții! Te voi plimba prin toate în scurt timp.
Cipul este format din doar 4 procesoare și 4 tranzistoare. Semnalul prin rețeaua de 5 G intră la stânga pe INPUT. Așa te controlează ei.
Puterea se face prin căldura corpului și toate părțile sunt conectate la tensiunea respectivă. Semnalul este procesat în primul procesor cu un filtru de frecvență și tranzistor, care îl întăresc.

Semnalul crescut continuă să meargă către un alt procesor care controlează MT-2 GAIN sau cât de mult impact va avea asupra psihicului tău. Acest control este variabil și îl poate consolida sau reduce la dorință”, scrie unul dintre cei care s-au oferit să explice o imagine care se dorea a fi o farsă, dar a fost luată în serios de adepții teoriei conspirației.

Chiar dacă unele reacții sunt ironice și aduc argumente care demontează punct cu punct ”schema de funcționare” și comentariile celor care cred că vaccinul anticovid aduce cipuri în corp și un control prin 5G, asta nu împiedică răspândirea informațiilor false și îmbogățirea lor cu noi date eronate cu fiecare share.

”Postez pentru credulii care spun că cei ce sunt antivaccinare sunt mincinoși, manipulatori …e.t.c. …”, scrie o doamnă pe un grup dedicat susținătorilor unui partid care a obșinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare.

”Fii atentă aici și nu mai glumi! Treaba e serioasă!”, atrage atenția o altă persoană, care crede că informațiile sunt reale.

O altă persoană intervine și încearcă să explice că este o farsă – ”Un electronist cu mult umor a creat acest text haios. Mă tem doar că, fiind citit de către semidocți îndoctrinați cu conspiratită, aceștia vor lua în serios gluma…”.

Asta nu împiedică un alt distribuitor al informațiilor false să fie convins că răspândește informații de interes public: ”M-am gândit să vin în ajutorul celor anti-vaccin. Și ei trebuiesc informați!”

Imaginea care a pornit ca o glumă și a ajuns să fie luată în serios pe grupurile antivax a fost publicată online în ziua în care a început vaccinarea anticovid în țările Uniunii Europene.

Este și ziua în care a fost prezentat prospectul vaccinului anticovid Pfizer-BioNTech (COMIRNATY). Duminică, prima persoană vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membru al echipei medicale care, în 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2

Articole similare

Vlad Voiculescu, demis

Vlad Voiculescu nu va mai fi ministrul Sănătății. Cererea de revocare a fost trimisă de premier cătr...

Vrei vacanță în Grecia? De când poți merge și de ce ai nevoie ca să poți intra în țară

Test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Vei avea nevoie de ele, dacă vrei să-ți faci vacanț...

COVID-19: Luăm prea multe antibiotice și cortizon, după ureche. De ce să mergi la medic din timp

Mergi din timp la medic pentru un tratament corect. Este apelul pe care îl fac doctorii, după ce ...