5 seriale retro pe care sigur ai vrea să le vezi din nou

CoolNews, Filme
share

Au trecut atâția ani și lucrurile au evoluat atât de mult încât „urmăritul serialelor” parcă nu mai are același farmec la fel ca în anii 90. Nu mai fuge nimeni de la birou către casă pentru că începe la ora 20 „Beverly Hills”. Acum toată lumea are Netflix, HBO Go sau caută serialele produse de Amazon. Filmate HD, cu super efecte speciale.

Nu zice nimeni că e rău, e chiar bine! Dar nu vă e dor de serialele voastre preferate în format 4:3?

În caz că v-ați săturat de „Netflix & chill”, vă reîmprospătăm memoria cu câteva serii pe care noi le-am revedea oricând.

The Fresh Prince Of Bel Air

„In west Philadelphia, born and raised, on a playground is where I spent most of my days.”

Dacă ți-a trecut copilăria și n-ai văzut „Prințul din Bel Air”, omule, ia-ți o săptămână, închide-te în casă și dă-i play! „The Fresh Prince of Bel Air” e un sitcom american de mare succes produs de televiziunea NBC. A avut 6 sezoane care au rulat între 1990 și 1996 (148 de episoade în total). Rolul principal? Ai ghicit! Will Smith. A fost chiar printre primele roluri care l-au consacrat pe Will.

Dacă n-ai timp să vezi toată seria din nou, caută măcar pe YouTube cele mai funny momente din serial! Vei avea parte de o porție sănătoasă de râs.

Saved by the Bell

E un alt serial la care intro-ul ne-a prins bine de tot. Și ne-a mai plăcut mult de personajul Screech (Dustin Diamond). „Salvat de clopoțel” e un alt serial produs de televiziunea americană NBC, care a a fost difuzat între anii 1989 și 1993 (dar la noi în România a fost re-difuzat începând cu 1996 – că, deh, revoluție, democrație, știți și voi).

Povestea e despre un grup de prieteni aflați în liceu și despre directorul liceului în care învață. Se concentrează pe situațiile comice și mereu atinge elemente sociale din acea vreme (consum de droguri, conducere sub influența lcoolului, drepturile femeilor sau problemele de mediu).

S-a încercat și continuarea seriei, însă nu a mers la fel de bine ca cea originală. În orice caz, serialul a fost inclus într-un top al celor mai bune 20 de seriale din toate timpurile.

 F•R•I•E•N•D•S

Sau mai bine zis „n-ai trăit în anii 90, dacă n-ai văzut Friends”. Serialul încă e urmărit de multă lume și nu poți să-i numești pe oamenii ăștia „nostalgici”. Glumele din „Friends” încă mai sunt de actualitate. Sunt glume bune, umor mișto, nu ca în comediile super-previzibile din ziua de azi.

Tot show american, tot de televiziunea NBC. Friends a fost difuzat preț de 10 sezoane (236 de episoade) și prezintă povestea unui grup de prieteni cu vârste între 20 și 30 de ani, care locuiesc, ce să vezi, în marele Manhattan.  În roluri principale: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry și David Schwimmer.

Toate sezoanele au ocupat poziții fruntașe în ratingurile televiziunilor, iar sezonul 8 a devenit No. 1. Ultimul sezon, care a început pe 6 mai 2004, a fost urmărit de peste 52 de milioane de americani.

Married with Children

Sau „Familia Bundy”, așa cum a fost tradus numele show-ului de televiziunile din România care l-au difuzat.

Serialul e despre viața lui Al Bundy, un fost jucător glorios de fotbal american (care povestește des cum a marcat el patru eseuri într-un singur meci pentru școala din Polk High) ajuns prin ghinion vânzător de pantofi pentru femei. Soția lui, Peg Bundy, e o femeie needucată, casnică, cu o coafură roșie, mare, haine retro și un mers ciudat (cauzat de tocurile înalte pe care le poartă mereu).

Familia are și doi copii (Kelly și Bud), fiica populară și cu rezultate slabe la învățătură, băiatul nepopular dar singurul membru al familiei care aurmat cursurile unui colegiu.

Cele mai multe povești îl găsesc pe Al Bundy îngropat până peste cap de sărăcie și ghinion.

Serialul a fost difuzat de televiziunea americană FOX, a avut 11 sezoane și un total de 259 de episoade.

 

Beverly Hills – 90210

Am lăsat ce-i mai popular pentru finalul articolului. „Beverly Hills” a fost, la vremea lui, serialul care le-a făcut să viseze cu ochii deschiși pe adolescentele din România. Prezintă poveștile de viață ale unui grup de prieteni care locuiesc în celebrul Beverly Hills, California. Tinerii se confruntă cu problemele comune ale vieții de adolescent, iar mai apoi de student, până la viața de adult.

Similar cu „Saved by the Bell”, dar nu pe același ton comic, se ating realități ale acelor vremuri: drepturile homosexualilor, dependența de alcol, consumul de droguri, rasismul, sinuciderile în rândul adolescenților și așa mai departe.

Serialul a fost difuzat mai întâi de televiziunea americană FOX, între anii 1990-2000. A avut 10 sezoane și un număr total de 293 de episoade.

Articole similare

Bridgerton revine cu sezonul 3 în două părți, în mai și iunie

Astăzi, Netflix și Shondaland anunță că Bridgerton va reveni pentru cel de-al treilea sezon în 2024....

84 de filme noi și animații de Crăciun pe serviciile de streaming în România! Vezi aici lista comple...

Articolele noastre cu filme de Crăciun a ajuns virale în fiecare an, iar anul acesta am făcut o nouă...

Matthew Perry, starul din "Friends", a murit la 54 de ani

Matthew Perry, îndrăgitul actor care a jucat rolul lui Chandler Bing în ”Friends”, a murit, scrie CN...