Confidenţialitate

5 facts despre Ziua Recunoștinței

CoolNews, NEWS
share

Probabil ai mai auzit prin cărți, filme, seriale sau chiar și în desene animate despre Ziua Recunoștinței dar nu i-ai dat importanță. Știi doar că e cam înainte de Crăciun, că se mănâncă curcan umplut și cam atât. Am încercat noi să găsim niște detalii în plus și le-am așezat frumos în articolul acesta. 

Pe scurt, se sărbătorește în fiecare an, în ultima joi din noiembrie, cu o zi înainte de adevăratul Black Friday și are ca scop celebrarea recoltei din anul respectiv. Cu timpul, oamenii au făcut o tradiție din a-și mulțumi unul-altuia și de a fi recunoscători pentru tot ce li se întămplă.

 

5 facts despre Ziua Recunoștinței

1. E cam cea mai importantă sărbătoare a americanilor

Nu ca și importanță istorică neapărat, dar ca nivel de implicare și organizare. Se sărbătorește în fiecare stat, iar de Thanksgiving Day se cheltuie cei mai mulți bani pe cadouri și mâncare. Da, mai mulți decât de Crăciun. Familiile se reunesc în jurul mesei pe care obligatoriu se află un curcan umplut, și își mulțumesc unul altuia pentru orice. Drăguț, nu?

 

2. Osul în formă de „Y” și superstițiile lui

Se rupe osul dorinței pentru noroc – după ce se mănâncă  curcanul, osul dorinței, un os în formă de Y care poartă multă superstiție, este pus deoparte pentru a se usca. Odată ce masa s-a terminat, două persoane își pun dorințe și rup osul. Se spune că celui care se alege cu bucata mai mare i se împlinește dorința și îi poartă noroc pentru anul următor.

3. Masa tradițională (ți se va face foame instant)

Pentru treaba asta ar trebui să preluăm și noi sărbătoarea: curcan la cuptor, sos de afine, umplutură, piure de cartofi și sos și cartofi dulci și varză de Bruxelles. În completarea mesei vine plăcinta de dovleac pentru desert.

Of, de ce nu avem și noi rude în America? 🙁

 

 

4. Somnul sfânt de după-masă

Bine, nu e sfânt dar așa ne place nouă să-i spunem. După o după-amiază plină de gătit și mâncat mâncare delicioasă, mulți se retrag pe canapea pentru un pui de somn la mijlocul zilei. Asta ar trebui să fie literă de lege și am fi extrem de recunoscători!

 

5. Parada de Ziua Recunoștinței din Manhattan

Aici nu avem nimic de spus. E o paradă devenită tradiție de Ziua Recunoștinței, exact ca cea de 1 decembrie de la noi.

Articole similare

21 Savage a gătit pentru 300 de familii, de Ziua Recunoștinței - VIDEO

21 Savage a participat, marți seară, la un eveniment caritabil în timpul căruia a pregătit cina pent...

Cum au petrecut americanii de Ziua Recunoștinței - VIDEO

Americanii au sărbătorit ieri Ziua Recunoștinței. Este momentul acela în care milioane de oameni din...