Noutatea momentului, până să avem în buzunare iPhone 8 și iPhone X, e noul sistem de operare scos din cuptor de cei de la Apple. În România update-ul a ajuns ieri după amiază, iar la Virgin Radio România toți utilizatorii de iPhone au trecut la noua versiune (adică Ionuț, Bobo, Cristi Stanciu și Marc Rayen).
Nou sistem de operare e disponibil pentru modelele iPhone de la 5S până la iPhone X, pentru orice iPad de la modelul Air până la iPad Mini2, dar și pe iPod Touch a șasea generație. Dacă încă n-ai primit notificare privind actualizarea, poți să o faci singur în Configurări/General/Actualizare software. Va trebui să ai minim 50% la baterie pentru tot procesul ăsta.
Uite care sunt în opinia noastră cele mai interesante noutăți ale iOS 11:
Control Center
Cea mai mare și cea mai notabilă schimbare este secțiunea „Control Center” restructurată de programatorii din Cupertino. Funcția a fost comprimată într-un singur pannel, spre deosebire de versiunea anterioară în care erai nevoit să dai un „swipe” ca să vezi totul. Funcții standard, precum Wi-Fi, volume control și airplane mode, sunt afișate în noul „Control Center”, însă utilizatorii pot customiza pannel-ul cu funcții precum cronometru, voice memos, Apple remote sau alarmă.
Siri
În noul sistem de operare Siri sună diferit. Atât vocea feminină, cât și vocea masculină, au fost modificate și sună acum mai puțin a computer și mai mult a voce umană. În iOS 11, Siri e capabil să traducă expresii din mai multe limbi străine, precum spaniolă, italiană, germană și franceză.
Utilizatorii pot de acum să îi scrie comenzile lui Siri, în loc să le spună cu voce tare, doar că asta se poate face doar printr-o setare. Cele două funcții nu sunt disponibile simultan.
Live Photos
Cu siguranță una dintre cele mai interesante noutăți. Noul sistem de operare vine cu trei noi opțiuni pentru deja celebrul Live Photos: Loop, Bounce și Long Exposure. Cele trei fac exact ce spune numele.
Funcția Loop va reda un videoclip în buclă, la nesfârșit. Funcția Bounce va reda un videoclip înainte și înapoi (la fel ca Boomerang-urile de pe Instagram), iar funcția Long Exposure va captura mișcarea din background a unei poze, adică îți va da acel efect de timelapse.
Drag and Drop
Un fel de copy-paste, doar că mult mai bun. Vezi o imagine sau orice alt lucru din telefon pe care vrei să-l muți, apeși lung, apoi selectezi opțiunea „lift up”. Vei avea posibilitatea să dai „drop” cam în orice loc.