3 date la #TicTalk | Oana Tache îți aduce zilnic, între 10 și 13 știrile pe care merită să le auzi

CoolNews, NEWS
share

X (fostul Twitter) ar putea fi retrasă din UE

Elon Musk este nemulțumit de legislația europeană și se gândește să retragă platforma sa de socializare X – cunoscută anterior sub numele de Twitter – din Uniunea Europeană.

Miliardarul din domeniul tehnologiei și-a declarat nemulţumirea vizavi de Legea UE privind serviciile digitale (Digital Services Act), act legislativ care obligă marile platforme online să ia măsuri consecvente şi rapide împotriva discursurilor care incită la ură, printre altele.

MTV EMA anulat în 2023

Cea mai mare gală muzicală europeană, MTV Europe Music Awards (EMA) care urma să aibă loc luna viitoare la Paris a fost anulată.  Organizatorii au invocat „volatilitatea evenimentelor la nivel mondial” și au menționat că este și o măsură de precauție pentru angajați, artiști și fani. Ceremonia ar fi trebuit să aibă loc pe 5 noiembrie iar Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Bad Bunny şi Foo Fighters se numărau printre nominalizaţi.

Utilizarea ecranelor de către copii are efecte pe termen lung

Utilizarea ecranelor de la o vârstă mică poate provoca tulburări de învățare neurocognitivă și afectează etapele de formare a personalității copiilor. Există chiar și o legătură cu creșterea sedentarismului în rândul copiilor. Potrivit unui nou studiu de la Universitatea din Finlanda de Est copiii sedentari prezintă chiar un risc crescut de afecțiuni cardiace la începutul vieții adulte. Moderați consumul de digital pe cât posibil indiferent de vârstă și petreceți cât mai mult timp cu copiii.

Articole similare

Oana Tache, speaker la Innovative Media Seminar la Bruxelles, în Parlamentul European

Cu un background solid în media şi o carieră începută la vârsta de 5 ani, Oana Tache a reuşit să fac...

Roberta Metsola revine în România. Oana Tache va modera evenimentul dedicat tinerilor

În pregătirea alegerilor europene din 6 - 9 iunie 2024, Președinta Roberta Metsola vizitează toate s...

Oana Tache, de la Virgin Radio România, la catedra SNSPA

Din acest semestru, urmând trend-urile internaționale care aduc din ce în ce mai mulți experți, pers...