13 mai, ziua internațională a cocktailurilor! Vezi aici cele mai bune rețete

CoolNews, NEWS
share

Cocktailurile reprezintă o parte esențială a culturii de bar și sunt apreciate pentru varietatea lor de arome și stiluri. Pe 13 mai, cocktailurile sunt în centrul atenției deoarece este Ziua Internațională a Cocktailurilor, o sărbătoare dedicată artei și culturii mixologiei.

Această zi oferă o oportunitate de a celebra diversitatea și creativitatea din spatele barurilor din întreaga lume. În timp ce băuturile clasice sunt onorate și apreciate, este momentul perfect pentru a încerca noi rețete și inovații în lumea cocktailurilor.

Iată cinci dintre cele mai bune cocktailuri, fiecare cu personalitatea sa distinctă:

  1. Mojito – Acest cocktail cubanez clasic este o combinație perfectă între prospețime și dulceață. Preparat cu rom alb, sirop de zahăr, suc proaspăt de lămâie verde, mentă proaspătă și apă minerală, Mojito este o alegere ideală pentru zilele calde de vară.
  2. Margarita – Originar din Mexic, Margarita este un cocktail răcoritor și revigorant, perfect pentru serile de vară sau momentele festive. Cu tequila, lichior de portocale și suc proaspăt de lămâie sau lime, Margarita este servită în mod tradițional cu gheață și cu marginile paharului uns cu sare.
  3. Negroni – Cu o istorie bogată și o aromă complexă, Negroni este un cocktail iconic italian. Combinând gin, vermut roșu și bitter de portocale în părți egale, acest cocktail oferă un echilibru perfect între dulceață, amăreală și aromele ierburițe.
  4. Old Fashioned – Acest cocktail clasic este cunoscut pentru simplitatea sa rafinată și pentru profunzimea aromelor. Cu whisky, zahăr, bitter de portocale și un strop de apă, Old Fashioned este servit de obicei cu gheață și o coajă de portocală sau o cireașă confiată.
  5. Espresso Martini – Pentru iubitorii de cafea și cocktailuri, Espresso Martini este alegerea perfectă. Combinația de vodka, lichior de cafea și espresso proaspăt oferă o explozie de energie și aromă. Acest cocktail elegant și intens este ideal pentru a încheia o cină sau pentru a da startul unei seri memorabile.

Fiecare dintre aceste cocktailuri are farmecul său distinct și poate fi adaptat în funcție de preferințele personale ale băutorului. Indiferent de alegere, experiența de savurare a unui cocktail de calitate este întotdeauna una deosebită și memorabilă.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Campanie inedită în Japonia: Tinerii să bea mai mult alcool

Guvernul japonez a lansat un concurs la nivel național prin care solicită idei pentru a încuraja oam...

Iași: Mașina unui șofer care nu se oprea din băut a fost confiscată prin hotărâre judecătorească (AU...

Decizia a fost luată după ce din actele depuse la dosar a rezultat că bărbatul de 70 de ani suferă d...

VIRAL: Un bărbat din Câmpina a fost prins băut, fără permis, cu buletinul expirat și fără asigurare ...

Un bărbat din Câmpina ar putea intra în Cartea Recordurilor, fiind unul din puținii oameni care a pu...