10 lucruri care ți se întâmplă atunci când ești îndrăgostit

CoolNews, Viral
share

Este bine-știut faptul că atunci când ești îndrăgostit te comporți diferit. Se schimbă starea de spirit, vibrațiile transmise, ai o strălucire în privire și multe altele.. Aceste schimbări sunt asociate cu „hormonul iubirii”, ca dopamina sau oxitocina, care îți influențează emoțiile. Dar oare chiar ai aceeași stare ca după un pahar de vin?

Iată cele mai populare stereotipuri despre ce se întâmplă atunci când ești îndrăgositit.

1. Oamenii îndrăgostiți acționeză ca și cum ar fi în….stare de ebrietate
După câteva pahare de vin este mai ușor să comunici, chiar și cu oameni necunoscuți, devenim mai sociabili, iar anxietatea și frica dispar. Oxitocina, un hormon „al iubirii”, influențează corpul exact în același mod precum alcoolul. I se mai spune și hormonul „îmbrățișării”, deoarece te face să vrei să fii mai aproape de alți oameni.

 

2. Îndrăgostiții iau, sau pierd, în greutate
Multe cupluri iau în greutate la începutul relației. Poate fi din cauza faptului că încercăm să compensăm energia pe care corpul nostru o consumă. Sau poate pentru că mergem mai des la restaurante și cafenele??
Dar nu toate cazurile sunt așa. Să nu uităm de fluturașii din stomac care te fac să pierzi din greutate.

 

3. Li se schimbă vocea
S-a constat că în timpul conversației cu partenerii, vocea femeilor devine mai joasă, iar a bărbaților mai ridicată. Aparent, acest lucru se datorează faptului că intervievatul vrea să semene cu partenerul.

 

4. A fi îndrăgostit e foarte asemănător cu a avea o dependență sau o obsesie
Îți amintești momentul în care te gândeai non-stop la persoana iubită, iar prietenii îți spuneau că ești obsedat/ă? S-a descoperit că o persoană îndrăgosită are active aceleși instincte ca o persoană dependentă de cocaină.

 

5. Îndrăgostiții nu pot să adoarmă
Conform studiilor, îndrăgostiții dorm cu o oră mai puțin decât restul oamenilor. Dar cu toate astea, calitatea somnului nu este afectată.

 

6. Inima bate mult mai puternic
Transpirație, bătăi ale inimii accelerate, îmbujorare- acestea sunt semne evidente de anxietate. Deci, dacă simți că cineva te face să roșești, poate că ești îndrăgostit…

 

7. Dacă ești îndrăgostit ai tendința de a scrie poezii și a cânta romanțe
Studiile arată că atunci când ești îndrăgostit devii mai analitic și creativ. Acesta e un motiv pentru care pregătim cadouri și surprize originale pentru persoana iubită.

 

8. Dragostea este un remediu pentru orice boală
Există o conexiune strânsă între sentimentele de dragoste și percepția asupra durerii. Dopamina este produsă mai rapid atunci când o persoană este îndrăgostită, și acționează contra durerii. Deci, atunci când medicul ne spune să facem lucrurile care ne plac în timp ce suntem bolnavi, sugestia lor chiar ajută.

 

9. Dragostea e dulce
În urma unui studiu, participanții au fost puși să scrie un eseu despre experiența lor reală: un grup despre cum e să fii îndrăgostit, unul despre cum e să fii gelos, iar altul..neutru. După ce au scris, li s-a dat să guste bomboane și apă. Aparent, cei care au scris despre iubire au zis că mâncarea are gust mai dulce.

 

10. O persoană îndrăgostită este gata să facă orice
Până la urmă ce este cel mai important când iubești pe cineva? Să ai grijă de partenerul tău.

Tu ai fost îndrăgostit? Ce lucruri nebunești ai făcut pentru persoana iubită?

Articole similare

Franța: Guvernul a creat vizele iubirii pentru doi îndrăgostiți

Vizele iubirii au salvat relațiile la distanță, care sunt și mai greu de gestionat de când cu pandem...

De ce nu vrea Shakira să se căsătorească cu Pique

Shakira a mărturisit că nu se grăbește să îl ia pe Pique de soț. De ceee? Pentru că ea se teme...

Influencerite prinse cu Photoshop-u'n sac

Editatul pozelor de pe rețelele de socializare a atins cote 'alarmante', fiindcă mulți tind să exage...