Confidenţialitate

10 ani de iPhone: cum a evoluat smartphone-ul care a schimbat lumea

CoolNews
share

Anul ăsta se împlinesc 10 ani de când a fost lansat primul iPhone, iar până când apare noul iPhone 8, noi îți propunem să vedem cum a evoluat smartphone-ul care a schimbat lumea începând cu anul 2007.

Primul iPhone – 29 iunie 2007.

29 iunie 2007 a fost ziua în care Apple a reinventat telefonul. 16 GB spațiu de stocare însemna foarte mult la acea vreme, practic trebuia să te chinui puțin ca să ocupi toată memoria. Camera era de 2 MP, iar memoria RAM era de 128 MB. Multă lume s-a înghesuit să pună mâna pe noul iPhone – aproximativ 300.000 de exemplare au fost vândute doar în primul weekend.

iPhone 3G – 11 iulie 2008

Un an mai târziu, pe 11 iulie 2008, Apple lansa iPhone 3G. Nu erau diferențe majore la specificații, dar noul iPhone avea conexiune 3G și AppStore! Puteai downloada câte aplicații voiai. În primul weekend au fost vândute peste 1 milion de telefoane, iar acesta a fost și primul iPhone care a ajuns în România.

iPhone 3GS – 19 iunie 2009

Deja Apple a făcut o rutină din a lansa un nou model în fiecare an. iPhone 3GS venea cu un spațiu mai mare de stocare, de 32GB, iar camera primea pentru prima oară un upgrade – 3MP plus posibilitatea de a înregistra video la o super calitate pentru vremea aia. Lucrurile deveneau și mai interesante pentru că memoria RAM creșstea la 256, iar experiența prin aplicații devenea mai plăcută și mai rapidă.

iPhone 4 – 24 iunie 2010

iPhone 4 a fost primul iPhone care avea o cameră frontală: de aici a început probabil și nebunia selfie-urilor. Telefonul venea cu un dublu de memorie RAM – 512 MB, și cameră de 5MP, cu bliț inclus. De asemenea, iPhone 4 avea retina display, o inovație a vremii.

iPhone 4S – 14 octombrie 2011

„The most amazing iPhone yet.” – și așa a fost! iPhone 4S a primit un mega update – cameră de 8MP și înregistrare HD la 1080p și 30fps. A fost mare nebunie în magazine, în primul weekend au fost vândute 4 milioane de telefoane. De precizat e că odată cu iPhone 4S a luat naștere și Siri.

iPhone 5 – 21 septembrie 2012

iPhone 5 bătea record după record cu 5 milioane de exemplare vândute în primul weekend de la lansare. El venea în 3 variante de stocare: 16, 32, 64 GB, și era super rapid pentru că avea 1GB memorie RAM. Se revenea la design-ul complet din aluminiu de la primul iPhone, în două culori, black și silver, jack-ul de căști era mutat din partea de sus, în cea de jos, iar display-ul se mărea de la 3.5 inchi la 4 inchi.

iPhone 5S și 5C – 20 septembrie 2013

iPhone 5C era practic un iPhone 5, disponibil în 4 culori distinctive. Avea aceleași specificații ca iPhone 5 și era mai ieftin, deci mai accesibil pentru public. iPhone 5S a fost primul iPhone care a primit Touch ID, acel buton de deblocare cu recunoaștere a amprentelor și primul care a avut înregistrare video în slow-motion. Totodată, procesorul a ajutat la reducerea consumului de baterie.

iPhone 6 și 6 Plus – 19 septembrie 2014

Apple nu a adus multe îmbunătățiri față de modelul 5S, specificațiile fiind cam aceleași. Ce era nou: ecran mai mare de 4.7 inchi, respectiv 5.5 inchi, care devenea și HD. Apărea o nouă variantă de spațiu de stocare – 128GB, iar 6 Plus a primit și un stabilizator de imagine la camera foto. Vânzări? 10 milioane de telefoane în primul weekend.

iPhone 6S și 6S Plus – 19 septembrie 2015.

A fost un salt mare odată cu lansarea lui iPhone 6S. Camera a devenit mult mai bună, de 12 MP, iar memoria RAM era enormă – 2 GB. Senzorul Touch ID a primit imbunătățiri, iar funcția 3D Touch recunoaște forța cu care se apasă ecranul iPhone-ului. Dimensiunile ecranului au rămas aceleași, iar carcasa era dintr-un aluminiu mult mai rezistent care impiedică îndoirea. Vânzările au luat-o din nou razna: 13 milioane în primul weekend.

iPhone 7 și 7S – 16 septembrie 2016

Apple a renunțat la modelul de 16 GB, iar iPhone 7 și 7S au spațiu de stocare de la 32GB la 256GB. Modelul 7 Plus a avut mai mare succes decât celalelte modele Plus datorită faptului că are cameră duală, ceea ce oferă o mai mare libertate pentru a face fotografii și a te juca cu setările. iPhone 7 a venit și cu o decizie extrem de controversată: mufa jack a căștilor a fost scoasă definitiv, căștile conectându-se la portul Lightning.

 

 

 

Articole similare

[BREAKFAST] Apple: Siri nu va mai răspunde la comanda vocală „Hey, Siri”

Noutate Apple: Nu vom mai spune "Hey, Siri". Comanda vocală se simplifică. Asistentul va putea fi...

De câte zile de muncă este nevoie pentru a-ți cumpăra cel mai nou produs emblematic Iphone?

Pentru a cincea oară, echipa Picodi.com a juxtapus prețurile locale ale iPhone 14 Pro (128 GB) cu ve...

Apple va renunța la parole începând din Septembrie

Apple se pregătește să scape de parole pe produsele sale, începând cu luna viitoare, conform unui ra...