Un festival japonez al oamenilor dezbrăcați își încetează existența după mai bine de 1.000 de ani din cauza faptului că participanții au devenit prea bătrâni, iar organizatorii nu au reușit să atragă tineri pentru perpetuarea tradiției milenare, scrie stirileprotv.ro.
La temperaturi de iarnă aproape de îngheț și purtând nimic altceva decât un fel de chiloți albi rudimentari, mulțimi de bărbați se luptă între ei în încercarea de a revendica un talisman, în timpul festivalului Somin-sai din Japonia, cunoscut mai bine ca „festivalul omului gol”, scrie CNN.
Dar evenimentul, despre care se spune că s-a desfășurat de peste 1.000 de ani în templul Kokusekiji, a avut loc pentru ultima dată sâmbătă, devenind astfel cea mai recentă tradiție japoneză care a căzut victimă îmbătrânirii populației din Japonia.
Organizatorii festivalului au recunoscut că nu au reușit să găsească destui participanți tineri, pentru a atenua presiunile exercitate asupra localnicilor în vârstă, care nu mai erau în măsură să țină pasul cu cerințele ritualului.
„Această decizie este cauzată de îmbătrânirea persoanelor implicate în festival și lipsei de succesori”, a scris Daigo Fujinami, preotul principal al templului Kokusekiji.
sursa foto: Shutterstock