Salamul de Nădlac este pe drumul recunoașterii europene. Produsul a intrat în procesul de înregistrare în cadrul unui sistem de calitate european, anunță Ministerul Agriculturii. Se va alătura astfel unor alte produse tradiționale cum ar fi salamul de Sibiu sau telemeaua de Ibănești, scrie europafm.ro.
Salamul de Nădlac este produs din carne de porc, iar principalul condiment cu care este asezonat este boiaua
„Se pune usturoi, chimen, piper și boia – care este ingredientul principal alături de sare”, spune un bărbat.
„Când se dezlipește de pe mână înseamnă că este suficient de bine frământat”, spune alt bărbat.
Rețeta Salamului de Nădlac are sute de ani vechime
Rețeta de origine germană este veche de câteva sute de ani și a fost transmisă din generație în generație. Era produsul preferat de arădeni în tabere și excursii în anii ’80.
„Salamul de Nădlac are o tradiție destul de veche. Știm cu toții aici că Salamul de Nădlac… când au venit nădlăcanii au venit cu el. Atunci putem zice că are undeva la 200 de ani pe puțin. Secretul Salamului de Nădlac, în primul rând, este pur și simplu zona unde se face”, explică un bărbat.
ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO.