(P) Cum să asamblezi un scaun de birou: ghid practic

CoolNews
share

Nu trebuie neapărat să ai mari abilități tehnice pentru a putea asambla un scaun de birou, chiar dacă operațiunea ar părea complicată la prima vedere.

Un ghid care să-ți indice pașii necesari și ordinea în care trebuie urmați îți este suficient, iar dacă ești în căutarea lui, tocmai l-ai găsit.

 

Verifică dacă ai primit toate componentele

Fie că îl cumperi direct din magazin sau ți-l comanzi pe net, scaunul de birou este livrat într-o cutie sigilată, care ar trebui să conțină toate componentele și piesele necesare pentru asamblare.

Normal, primul pas este să deschizi coletul și să te asiguri că acesta conține toate piesele pentru scaunul de birou. În marea majoritate a cazurilor vei găsi în pachet un manual cu instrucțiuni, care include și o listă completă a pieselor care trebuie să se afle în cutie. Cu ajutorul acesteia, poți face ușor inventarul componentelor, iar dacă acesta este complet, te poți apuca de treabă

 

Fixează roțile pe suportul de bază

Asamblarea scaunului de birou începe cu baza acestuia, respectiv cu suportul stelat care va susține toate celelalte componente. Cele mai multe modele au cinci brațe, care sunt prevăzute în partea inferioară cu orificii pentru montarea roșilor.

Pentru această operațiune, trebuie să întorci suportul cu susul în jos și să fixezi câte o roată pe fiecare dintre brațe. Sistemele de prindere a roților diferă de la un model la altul, dar în general, acestea se fixează foarte ușor, fără a fi nevoie de nicio sculă specială. E de ajuns sa apeși puțin mai tare, iar sistemul de prindere al roții va intra ușor în orificiul de pe suportul de bază.

 

Montează pistonul de susținere

Suportul de bază este prevăzut cu o gaură în mijloc, în care se fixează pistonul care va susține partea superioară a scaunului și te va ajuta să îi reglezi înălțimea.

După fixarea roților, suportul se așează în poziția normală, iar pistonul respectiv se introduce pur și simplu în gaura din mijloc. Vei constata că pistonul are un capăt mai subțire și altul mai gros, iar cel care se potrivește perfect în suport este acesta din urmă.

 

Prinde în șuruburi mecanismul de balans

Acum poți trece la montarea părților superioare, începând cu fixarea mecanismului de balans pe spatele pernei pentru șezut. Mecanismul este prevăzut cu un suport cu găuri de fixare, care trebuie să se potrivească perfect peste găurile din partea inferioară a pernei de șezut.

Aceasta se întoarce cu susul în jos, după care se poziționează mecanismul astfel încât găurile să se suprapună, iar în final se fixează cele două părți cu ajutorul șuruburilor și al cheilor speciale care îți vor fi livrate odată cu scaunul.

Îți va fi ușor să găsești șuruburile potrivite, pentru că acestea fie au toate aceeași dimensiune, fie au marcaje specifice care să corespundă cu cele de pe găurile de fixare.

 

Montează brațele pe lateralele pernei de șezut

Perna de șezut este prevăzută pe părțile laterale cu una sau mai multe găuri pentru prinderea brațelor scaunului, în funcție de designul acestora. Următorul pas constă în fixarea brațelor de perna pentru șezut, după ce deja ai montat mecanismul de balans în partea inferioară.

Brațele se montează la fel de simplu cu ajutorul șuruburilor, care trebuie să fie foarte bine strânse.

Pentru a-ți fi mai ușor îți recomandăm să montezi dor un braț, după care să treci la pasul pe care îl vom descrie mai jos, iar apoi să fixezi și celălalt braț.

 

Fixează spătarul în poziția corectă

Similar pernei de șezut, spătarul are pe laterale găuri pentru șuruburi, în care se fixează partea superioară a brațelor. După ce ai fixat primul braț pe perna de șezut, poziționează corect spătarul astfel încât orificiul de prindere să se alinieze perfect cu cel al brațului. Cele două componente se fixează cu un alt șurub, iar apoi poți să repeți operațiunile și cu celălalt braț, care va fi astfel mai ușor de fixat.

 

La final, nu îți mai rămâne decât să plasezi partea superioară peste baza scaunului, fixând capătul subțire al pistonului în orificiul mecanismului de balans montat pe spatele pernei pentru șezut.

Cu acest ultim pas, poți considera îndeplinită misiunea de asamblare a scaunului de birou.

 

Sursa foto: Shutterstock