(P) Cum recunoști o cască moto sigură și rezistentă?

CoolNews
share

Condusul pe două roți poate să te încarce cu adrenalină și să îți dea o stare de bine. Să te bucuri pentru cât mai mult timp de acea stare poți doar dacă ești în siguranță, însă. Tu știi cum recunoști o cască moto sigură și rezistentă?

Fără îndoială, când alegi să conduci o motocicletă, alegi implicit adrenalina pe care aceasta ți-o oferă. Conștient sau nu, alegi să te expui de fiecare dată unui risc în ceea ce privește siguranța și viața ta, deoarece condusul unei motociclete este mult mai dificil și necesită mult mai multă atenție decât în cazul unui autoturism. Astfel, pentru a putea să le povestești și nepoților la bătrânețe despre aventurile tale pe două roți, trebuie să te asiguri că poți conduce în siguranță. Poți face asta dacă ai mereu măcar casca de motor, care trebuie aleasă cu mare grijă.

De ce trebuie să ții cont când alegi o cască moto?

Pentru a avea parte de experiențe memorabile, în sens cât se poate de bun, bineînțeles, ai nevoie de o cască de motocicletă pentru fiecare drum. Ca să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine trebuie să ții cont de câteva detalii.

În primă fază, în funcție de zona geografică în care alegi să circuli cu motocicleta, trebuie să te asiguri că producătorul acesteia respectă standardele de siguranță. În Europa, standardul de siguranță în privința căștilor de motocicletă este ECE 22.5, dar poți opta și pentru standardul de siguranță DOT, specific pentru Statele Unite ale Americii. Acestea două sunt considerate a fi cele mai sigure pe care le poți alege. Cel mai strict standard de siguranță, considerat pe alocuri chiar exagerat este cel Snell.

 

Mai apoi, protecția pe care o oferă o cască moto trebuie să fie:

  • Anti-frecare
  • Anti-impact
  • Anti-penetrare
  • Termică

 

De ce ai nevoie de o astfel de protecție?

Ei bine, doar gândește-te la un accident în care poți să cazi de pe motocicletă direct pe carosabil. Casca trebuie să fie anti-frecare, pentru a putea să absoarbă șocul căzăturii și să protejeze cutia craniană. Tocmai de asta căștile cu protecție anti-frecare sunt lucioase și sunt realizate din materiale ce conțin fibră de sticlă și de carbon, pentru un plus de protecție. Mai apoi, în privința materialului exterior, acesta trebuie să fie căptușit și să conțină bureți și spumă cu memorie pentru a te proteja de impactul în cazul unui accident, astfel încât să eviți posibile leziuni la nivelul creierului și al cutiei craniene.

Protecția anti-penetrare și, ideal, antiglonț trebuie să existe pentru că un accident poate fi foarte grav, existând riscul ca diverse obiecte să penetreze casca, ajungând în cutia craniană. Nu sună deloc plăcut, așa-i? Având în vedere că viața ta este cea pe care o protejezi cu o astfel de cască, trebuie să știi cum să o alegi pe cea mai potrivită. Tocmai de asta vei avea nevoie și de protecția termică, deoarece în cazul unui accident poți ,,ateriza” lângă toba de eșapament sau chiar lângă motor. Asta înseamnă că ai nevoie de o cască ce te poate proteja de temperaturi foarte ridicate măcar pentru puțin timp. La Bikermag.ro găsești astfel de modele de căști din care poți alege și, mai mult decât atât, poți alege confort și siguranță cu masca MT Helmets care să te protejeze la fiecare drum.

 

O cască de motocicletă poate fi de mai multe tipuri, și anume:

  • Full-face, care îți acoperă în întregime capul și fața
  • Modulară sau Flip-Up, care nu îți acoperă fața
  • Casca open face, care nu acoperă fața și bărbia, ci doar o treime din cap
  • Casca brain cup, care nu te protejează mai deloc

 

Casca Full-face este cea mai recomandată dacă vrei să te simți în siguranță pe carosabil, datorită protecției pe care o oferă atât pentru cap, cât și pentru bărbie și față.

Siguranța ta nu e discutabilă, ci este o necesitate, mai ales atunci când conduci o motocicletă. Prin urmare, asigură-te că îți oferi cele mai bune echipamente de siguranță, la fiecare drum.

 

sursa foto: Pexels.com