Începutul anului este marcat de lansarea celor trei creații muzicale ale taberei Creative Camp by Electric Castle. Ultima piesă din această serie este Șambala, produsă de Adrian Despot după Shambala, piesa compusă de Doru Stănculescu, într-o viziune cu totul nouă și actuală.
Acum două săptămâni a fost lansată prima piesă produsă în cadrul Creative Camp by Electric Castle „Speranță” , pe care Vlad Flueraru a reușit să o ducă la un alt nivel, iar de producție s-a ocupat Grasu XXL. Săptămâna trecută am mai adăugat o piesă în playlisturile noastre: INNA – Lalele este disponibilă și ea pe YouTube.
Piesa lansată astăzi vine cu ceva special și tocmai din acest motiv am decis să stăm de vorbă cu două dintre artistele care au făcut magie în Șambala, Diana Căldăraru și Miruna Mureșan:
1. Ce a însemnat pentru tine experiența Creative Camp by Electric Castle?
Diana: Nu pot să o numesc o experiență. A fost ceva mai mult de atât. A fost ca și cum timp de 5-6 zile m-am detașat complet de lumea reală și am intrat în alta, care nici nu știam că există. A fost ca un vis extraordinar de frumos din care la un moment dat, din păcate, a trebuit să mă trezesc.
Miruna: Din 2020 așteptam să ajung în camp :)) Vedeam ce artiști sunt chemați acolo (Adi Despot, băieții din Golan, Valeria Stoica, Subcarpați, Herodot, Nopame, Doc, etc.) ce făcea lumea acolo, jam session-uri, ateliere de creație, cântau la chitară până prindeau răsăritul pe plajă, iar eu distribuiam fiecare postare pe Facebook, pe Instagram și spuneam că vreau și eu acolo :)) știam că dacă ajung o să îmi placă enorm, dar nu știam că o să pot spune atât de ușor că a fost cea mai frumoasă experiență și săptămână din viața mea. A fost exact ce aveam nevoie la momentul respectiv.
2. Cum ați ajuns la „Șambala”? Care este povestea piesei?
Diana: Șambala a fost alegerea mentorului nostru, Adrian Despot. În ideea de a recrea “a song from the past”, prima dată când ne-a prezentat-o trebuie sa recunosc că mintea mea a rămas puțin tulbure. În timp, lucrând ore și ore la ea împreună, când în sfârșit începea să prindă culoare și ideile curgeau, nu mă mai săturam de ea. Procesul de creație a fost incredibil. Dar a fost și multă muncă de asemenea.
Miruna: Jean [Gavril] a descris-o ca pe o demență tantrică, ca un ritual. E despre o lume paralelă unde trăiesc zeitățile care conduc de fapt lumea. Ascultați piesa și o să vedeți la ce ne referim 🤍
3. Ce altă piesă crezi că ar fi meritat un remake din partea voastră?
Miruna: Totul s-a întâmplat super repede. Să fiu sinceră nici nu am apucat să mă gândesc foarte bine la alte piese înainte de camp, singura care îmi venea era “Dacă ploaia s-ar opri” de la Cargo, pentru că am crescut cu piesa aia. În a doua seară totuși am ajuns cu Irina să luăm pe rând alte melodii românești cunoscute și am făcut un jam session pe Sună Periculos de la Asia. Ce a ieșit găsiți pe pagina celor de la EC, a fost chiar fun.
Diana: Sincer, nici nu ma gandesc să fi ales altceva. În imensitatea dorinței de creație și faptul că fiecare dintre noi era unul mai diferit ca altul (în sensul bun), cred că orice altă alegere făceam, rezultatul tot impecabil era.
4. Care a fost cea mai tare chestie cu care ai rămas după Creative Camp by Electric Castle?
Miruna: M-am întors cu un boom de energie, creativitate, motivație și încredere înapoi în Londra, de care chiar aveam nevoie după doi ani destul de grei și haotici, dar amintirile pe care ni le-am făcut în camp cu toți oamenii implicați în proiect și toți oamenii frumoși pe care i-am întâlnit… priceless. I’m super grateful. Vorbeam cu fetele 2 săptămâni după camp și încă ne uitam la pozele și filmările pe care le-am făcut, încercam să planificăm când să ne mai vedem, nu puteam să nimeresc într-un grup mai frumos. A fost un “click” instant. Sper că s-a simțit energia noastră și prin pozele și video-urile care s-au postat, a fost un moment “wow” după un jam session în care toți am cântat din suflet, ne-am oprit, am luat o gură de aer și am spus că “okay, that was something, that’s what music is all about”.
Diana: Prieteniile. Asta. Am legat prietenii cum nici nu credeam că e posibil intr-un timp atat de scurt, cu cei mai frumoși oameni.
5. Ce ai reușit să faci de când te-ai întors din Creative Camp by Electric Castle?
Diana: Am reușit să prind o doză imensă de încredere în mine și să mă mut în București deocamdată, tocmai fiind motivată din camp, pentru a începe să muncesc cât pot de mult pentru visurile mele.
Miruna: Ei bine, m-am întors la facultate, am învățat să mixez, am învățat și puțină producție, am mers la foarte multe concerte aici în Londra (Imagine Dragons, Tom Grennan, Glass Animals, Nothing But Thieves, Black Coffee, Noisia printre alții, l-am prins și pe Herodot de două ori, el fiind unul dintre oamenii noștri de bază din camp) și acum mă focusez pe compus.
6. Ce plănuiești să faci de acum încolo, ca să nu întrebăm „unde te vezi peste 10 ani”?
Miruna: Vreau să scriu mai multă muzică, să colaborez, să mă dezvolt cât mai mult ca artist și vreau să debutez și în UK cu un concert cât se poate de repede, small but steady steps. Încerc să recreez feelingul din camp de fiecare dată când compun sau urc pe scenă. Săptămâna aceea a fost o dovadă că asta vreau să fac zi de zi de acum încolo, cânt de la 5 ani și nu mă las până nu ajung la cât mai mulți oameni cu muzica mea și nu umplu cel puțin Alexandra Palace din Londra (cea mai vizitată locație sezonul ăsta), și un festival de muzică de acasă!
Diana: Urmează să împărtășesc cu toată lumea tot ce am învățat până acum în cei 20 de ani de muzică, adică am început să scriu foarte mult, atât pentru mine cât și pentru alții și cu multă muncă, iubire și pasiune, sper să ajung în fața lor, pe cele mai cool scene din ro și nu numai, să fac ce știu eu mai bine: să ofer energie bună și calda prin lucrul care ne uneste pe toți- muzica.
Lasă un follow și pe Instagram: Miruna & Diana
Sursa foto: Facebook Electric Castle