Mark Zuckerberg: ”Nu știm exact cât de des s-a întâmplat ca datele utilizatorilor să ajungă pe mâini necurate” – VIDEO

share

Timp de aproape două ore, Mark Zuckerberg a fost audiat, ieri, în Congresul SUA, unde a fost chemat să dea explicații în scandalul Cambridge Analytica.

Compania britanică de consultanță a folosit datele a peste 87 de milioane de utilizatori, fără acordul lor, pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câștige alegerile.

Zuckerberg  și-a început discursul din Congres cu mult curaj, amintind de toate amănuntele care fac din rețeaua de socializare o afacere de succes.

El a amintit că Facebook este o companie idealistă și optimistă înființată pentru a ajuta oameni din lumea întreagă să țină legătura cu familia și prietenii, să se mobilizeze în acțiuni umanitare, să susțină afaceri mici sau să-și facă vocea auzită în mișcări precum #Metoo.

Fondatorul rețelei de socializare a recunoscut că nu și-a imaginat vreodată că datele utilizatorilor vor fi folosite pentru a face rău, iar pentru asta își cere scuze.

Zuckerberg a cam fost pus în încurcătură în momentul în care au început întrebările și a explicat că nu știe exact de câte ori s-a mai întâmplat ca datele utilizatorilor Facebook să fie utilizate de către o a treia entitate.

”Investigăm zeci de mii de aplicații care s-ar putea să fi transferat datele utilizatorilor către o a treia entitate care le-a folosit în diferite scopuri”, a declarat CEO-ul Facebook.

Chiar dacă de data asta pare că a pățit-o rău de tot, Zuckerberg anunță o serie de reforme, de la revizuirea setărilor de confidențialitate la reguli mai stricte pentru campaniile politice.

”Am înțeles că nu este suficient să le dai oamenilor o voce, trebuie să ne asigurăm că ei nu folosesc acest instrument pentru a propaga lucruri negative și dezinformarea sau pentru a face rău celor din jur. Va mai dura până vom reuși să facem schimbările necesare în acest sens, dar mă angajez ca, de această dată, să procedez corect”, a explicat Zuckerberg.

În ceea ce privește scandalul Cambridge Analytica, fondatorul Facebook a recunoscut că a făcut greșeala de a nu verifica dacă respectiva companie a respectat promisiunea de a nu folosi datele utilizatorilor platformei sociale.

”Am aflat că firma a cumpărat date de la un dezvoltator de aplicaţii cu care oamenii au fost de acord, noi am cerut atunci Cambridge Analytica să șteargă aceste informații, dar nu am mai verificat să vedem dacă au respectat promisiunea”, a adăugat Zuckerberg.

El a subliniat că Facebook a luat deja primele măsuri în cazul Cambridge Analytica. Astfel, aplicația prin care au fost colectate datele a peste 87 de milioane de utilizatori a fost blocată și somată să steargă informațiile obținute ilegal.

Articole similare

Probleme de funcționalitate pentru Facebook, Instagram și Messenger. Mai mulți utilizatori au raport...

Într-o zi care a surprins mulți utilizatori de internet, platformele sociale Facebook, Instagram și ...

Meta va eticheta imaginile generate de AI pe Facebook, Instagram și Threads

Meta a colaborat cu partenerii din industrie pentru a se alinia la standarde tehnice comune care să ...

[BREAKFAST] Rutina zilnică a lui Mark Zuckerberg. Care este primul lucru pe care îl face în fiecare ...

Mark Zuckerberg, șeful de la Facebook, are același obicei nesănătos ca mulți din noi. Primul lucru p...