28/04/2021 @ 14:08
E plin netul de sfaturi pentru un grătar de nota 10, un grătar perfect sau cel mai gustos grătar! Poate ai citit titlurile articolelor pe Google sau pe Facebook și ai senzația că ești deja zeul grătarelor. Sau poate tu ai deja un talent natural în a pregăti grătarul perfect!
Am citit sfaturile experților și așa am ajuns la un quiz simplu pe virginradio.ro din care poți afla, în câteva minute, cât de priceput ești să faci un grătar bun!
Pregătit să afli cât de priceput ești să faci un grătar bun?
Înainte să începi, indiferent de rezultatul textului, poți oricând să faci un grătar virtual cu filtrul ”Operațiunea Grătarul” din contul de Instagram @virginradioromania!
Cât de bine te pricepi să faci un grătar
Începe acum!
Când e grătarul la temperatura potrivită?
Dacă nu poți ține mâna deasupra nici măcar o secundă
Dacă poți ține mâna deasupra cam 2 secunde
Dacă poți ține mâna deasupra cam 4 secunde
Când se pun legumele pe grătar?
Primele, ca să fie carnea caldă când începi să o mănânci
După carnea procesată, cum ar fi micii sau frigăruile
După ce ai terminat cu toată carnea
Cu cât timp înainte de a face grătarul ar trebui să faci aromarea cărnii?
Înainte să o pui pe grătar
Cu cel puțin 1 oră înainte
Cu cel puțin câteva ore înainte
Seara, înainte de ziua grătarului
Cât lași la marinat carnea ideală pentru frigărui?
Marinat, de ce?
Cam 2 ore
Cel puțin o zi
Ce faci cu preparatele scoase de pe grătar?
Le acoperi imediat cu un capac
Le păstrezi fără capac lângă o sursă de căldură
Le pui pe aragaz cu un capac, ca să rămână calde
Când începi să încingi grătarul?
Aprinzi grătarul cu aproximativ o jumătate de oră înainte de a pune carnea
Aprinde grătarul cu o oră înainte de a pune carnea
Aprinde grătarul cu câteva minute înainte de a pune carnea
Ce NU ai voie să folosești pentru a aprinde grătarul
Benzină, motorină sau alte produse petroliere
Brichete pentru gratar
Care e primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de a pregăti grătarul
Curățarea grătarului
Uscarea cărbunilor
Spălarea grătarului
Încingerea grătarului și curățarea cu o perie de sârmă