Actorul Bruce Willis suferă de demență frontotemporală, conform unui anunț făcut de familia sa.
Într-o declarație pe rețelele de socializare, aceștia au spus că este o „ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”.
Actorul în vârstă de 67 de ani a fost diagnosticat cu afazie – care îi provoacă dificultăți de vorbire – în primăvara anului trecut, dar acest lucru a progresat și s-a ajuns la un diagnostic mai precis, a transmis familia.
Ei și-au exprimat „cea mai profundă recunoștință pentru incredibila revărsare de iubire”.
Familia a continuat spunând că demența frontotemporală este cea mai frecventă formă de demență la persoanele sub 60 de ani.
„Astăzi nu există tratamente pentru boală, o realitate care sperăm că se va putea schimba în anii următori”, se arată în comunicat.
Willis a devenit un nume cunoscut în anii 1980 și 90 după ce a jucat în filme de succes precum Die Hard, The Sixth Sense, Armageddon și Pulp Fiction.
De asemenea, a fost nominalizat la cinci Globuri de Aur – câștigând unul pentru Moonlighting – și, de asemenea, trei premii Emmy, câștigând două dintre ele.
Diagnosticul lui Bruce Willis destul de rar.
De asemenea, este neobișnuit, deoarece afectează în mare parte oamenii la mijlocul vârstei, în timp ce majoritatea celorlalte forme se găsesc la bătrânețe.
Demența frontotemporală este cauzată de acumularea de proteine toxice în lobii frontali și temporali ai creierului (cei din spatele frunții și al urechilor) despre care se crede că ucid celulele creierului.
Deteriorarea acestor regiuni afectează limbajul (cum ar fi afazia lui Bruce Willis), precum și comportamentul și capacitatea de planificare.
Încă nu există nici un tratament sau chiar o modalitate de a încetini boala, astfel încât simptomele continuă să se agraveze.
În medie, oamenii trăiesc 8-10 ani după diagnosticarea demenței frontotemporale, dar unii oameni trăiesc mult mai mult.
sursa foto: Shutterstock