[BREAKFAST] Era tehnologică vine cu o nouă boală. Medicii avertizează asupra „gâtului tehnologic”

CoolNews, NEWS, Tech
share

Privitul la ecranul telefonului ore întregi în fiecare zi ar putea provoca atât de multe leziuni la nivelul gâtului încât ar necesita o intervenție chirurgicală. Experții avertizează că această presiune repetată asupra oaselor, nervilor și mușchilor poate provoca dureri cronice. De asemenea, pot apărea rigiditate musculară, inflamații articulare, nervi înțepeniți, artrită și chiar pinteni osoși sau hernie de disc, scrie alephnews.ro.

Americanii petrec, în medie, peste cinci ore în fiecare zi făcând scroll pe smartphone, potrivit University of Texas Southwestern, la care se adaugă și mai mult timp petrecut privind fix pe ecranele laptopurilor și ale calculatoarelor. Capul unui adult normal cântărește 10-12 kilograme, iar înclinarea acestuia în față la un unghi de 45 de grade pentru a privi fix la un telefon mobil crește cantitatea de forță asupra gâtului cu aproape 50 de kilograme.

Telefoanele și rețelele de socializare fac parte integrantă din viața modernă, iar multe locuri de muncă necesită timp suplimentar petrecut în fața ecranului de calculator, ceea ce duce la efecte semnificative asupra sănătății fizice și mentale. Dr. Kavita Trivedi, profesor asociat de medicină fizică și reabilitare la University of Texas Southwestern, a declarat: „Oamenii sunt creaturi verticale, iar corpurile noastre nu sunt concepute pentru a privi în jos pentru perioade lungi de timp, ceea ce pune o presiune suplimentară asupra coloanei cervicale”.

Ea a explicat că, atunci când privim în mod constant în jos, forța suplimentară de 50 de kilograme poate tensiona sau leza articulațiile care conectează vertebrele. Cu cât vă înclinați mai mult în jos, cu atât presiunea este mai mare, o înclinare de 60 de grade fiind echivalentă cu 60 de kilograme.

Mușchii din jur se vor încorda în încercarea de a proteja nervii din apropiere, provocând la rândul lor inflamații, dureri și noduri în gât. Afectează din ce în ce mai mult adolescenții și tinerii, pe măsură ce tot mai mulți copii primesc smartphone-uri la vârste mai fragede. Opțiunile de tratament nechirurgical includ medicamente și terapie fizică, injecții cu puncte de declanșare și cu steroizi, precum și blocuri nervoase.

Știrea integrală pe alephnews.ro.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] „Sindromul inimii frânte” provocat de wasabi: o întâmplare neobișnuită la o nuntă...

O femeie a experimentat un moment unic și neașteptat la o nuntă, fiind diagnosticată cu „sindromul i...

[BREAKFAST] Loteria surprizelor: Cum o petrecere corporativă din China s-a transformat într-o disput...

În 2019, o companie din sud-estul Chinei a organizat o petrecere anuală cu un element inedit: fiecar...

[BREAKFAST] Exodul milionarilor din Marea Britanie: 10.800 au plecat într-un singur an

Marea Britanie se confruntă cu un exod semnificativ al milionarilor, peste 10.000 de rezidenți înstă...